Verstappen i ostatak karavana su dva svijeta različita
FOTO: EPA

Red Bull dominantan i na Hungaroringu

Verstappen i ostatak karavana su dva svijeta različita

H. Zilić

Nastavljena je dominacija Red Bulla i Maxa Verstappena u Formuli 1, ovaj put na legendarnom Hungaroringu gdje je vožena VN Mađarske. Ponovo je to bila jednosmjerna ulica Red Bulla i nevjerovatnog Nizozemca.

Lewis Hamitlon u Mercedesu je imao pole position, ali Max Verstappen je odmah na startu u prvoj krivini ppokazao ko je gazda, prestigao je Hamiltona i odvozio do kraja još jednu utrku za sebe, jednostavno dominantno i u svom svijetu.

Verstappen je tako upisao deveti trijumf ove sezone, a ukupno  44. u karijeri.

Za razliku od Verstapena ostatak borbe na Hungaroringu bio je zanimljiv između vozaća Mercedesa, McLarena, Ferrarija i drugog vozača Red Bulla Sergia Pereza.

Na kraju utrke do drugog mjesta došao je Lando Norris u McLarenu, a podijum je kompletirao Sergio Perez u Red Bullu.

Oglasi

Lewis Hamilton je imao pole position kao što so već naveli, a na kraju je ostao bez podijuma jer je utrku završio na četvrtoj poziciji.

Do petog mjesta došao je Oscar Piastri u McLarenu i tako potvrdio drugi u nizu sjajan vikend za McLaren koji je prespavao početak sezone.

Charles Leclerc u Ferrariju završio je osmi, drugi vozač Ferrarija Carlos Sainz bio je osmoplasirani, a između dvojca iz Ferrarija smjestio se George Russell u Mercedesu.

Do devete i desete pozicije došao je dvojac iz Aston Martina, Fernando Alonso i Lance Stroll, tako da je Aston Martin nastavio kontinuitet osvajanja bodova u sezoni koja je za njih fenomenalna.

Za sedam dana karavan Formule 1 seli u Belgiju na još jednu legendanru stazu, a riječ je o Spa Francoshamps.

Nakon Belgije ide pauza u sezone od mjesec dana, a onda završne borbe i uzbuđenja do kraja.

Top Komentari

Ecosport
Nije Verstappen nego Red Bull. On ima sreću što vozi taj bolid.
0 1
user1676286668
Da nisu ukrali Lewisu prošle godine titulu ne bi sad ovako bilo lik nema volje da vozi ....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi