)
Zidane se zbunio na dodjeli trofeja, Perez mu pokazao kome ide nagrada: "Kao dijete sam ovdje"

Mnoge je nasmijao

Zidane se zbunio na dodjeli trofeja, Perez mu pokazao kome ide nagrada: "Kao dijete sam ovdje"

Endin Čaušević

Zinedine Zidane jučer je pratio sprint utrku Formule 1 u Miamiju i upravo je on uručio trofeje najboljim vozačima, ali se zbunio u jednom trenutku nakon čega su se mnogi nasmijali.

Sav glamur koji nosi Formula 1 može se vidjeti tokom vikenda u Miamiju, a to se vidjelo i na jučerašnjoj sprint utrci koja je privukla veliki broj poznatih ličnost iz cijelog svijeta.

Jedan od gostiju Formule 1 jučer je bio i legendarno Zinedine Zidane koji je uživao u sprint utrci i očekuje se da će Francuz biti prisutan na stazi i večeras kada je na rasporedu glavna trka za Veliku nagradu Miamija.

Zidane jučer nije bio toliko nametljiv kao pojedine poznate ličnosti koje su htjele dati do znanja da su u Miamiju i da prate Formulu 1, a kada je kamera prikazala Zizua mnogi su se iznenadili otkud on tu.

No, nekadašnji francuski fudbaler je dobio poziv upravo od Formule 1 jer su oni za njega imali jučer poseban zadatak.

Naime, Zidane se nakon završetka sprint utrke pojavio na stazi gdje su bili bolidi trojice najboljih, te im je upravo legendarni fudbaler uručio trofeje koje su osvojili.

Oglasi

Međutim, mnogi su se nasmijali kada se Zidane zbunio u jednom trenutku. On je trebao trofej dati drugoplasiranom Leclercu, no krenuo je prema Sergiju Perezu koji je inače bio treći, a Meksikanac mu je pokazao rukom da ide u pogrešnom pravcu.

Perez je rekao Zidaneu da je taj trofej ide Leclercu nakon čega se Francuz nasmijao i vratio se do vozača Ferrarija.

Prije Leclerca trofej je otišao u ruke pobjednika Maxa Verstappena, a Perez je bio zadnji kojem je Zidane uručio nagradu za osvajanje treće pozicije u sprint utrci.

Nakon ceremonije u kojoj se malo zbunio Zidane je objasnio da je to bilo jednostavno od uzbuđenja jer itekako voli Formulu 1 i dolazak na utrku i samu stazu za njega je bilo ispunjenje sna.

"Kao dijete se ovdje ponašam i osjećam  i uživam u zaista svemu. Ovo je sport koji sam oduvijek volio i spektakularno je biti ovako blizu svega toga", rekao je Zidane nakon utrke.

Inače, glavna utrka za Veliku nagradu Miamija na rasporedu je večeras od 22 sata po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti