Adnan Ćatić podsjetio na najbolje dane i u spektakularnom meču nokautirao Altaya

Sjajan meč

Adnan Ćatić podsjetio na najbolje dane i u spektakularnom meču nokautirao Altaya

M. Šljivak

Adnan Ćatić pobijedio je večeras u Ludwigsburgu turskog boksera Sukrua Altaya tehničkim nokautom u devetoj rundi.

Adnan Ćatić alias Felix Sturm došao je do 44. pobjede u profesionalnoj karijeri. On je večeras u Ludwigsburgu po drugi put savladao turskog boksera Sukrua Altaya. Turčin je pao u devetoj rundi.

Ofanzivno su oba boksera ušla u meč. Altay je silno želio osvetu za poraz, išao je naprijed, pogađao, ali je i Ćatić uzvraćao.

Vrhunski boks nastavljen je i u narednim rundama. Sijevalo je sa svih strana, a Ćatić je u pojedinim trenucima podsjećao na najbolje dane karijere iako su mu se bliži 45. rođendan.

Turski bokser je bio ofanzivniji, većina udaraca međutim završavala je na rukama, a u četvrtoj rundi kao da se Adnan malo i istrošio za razliku od prethodnih rundi bio je sporiji.

Oglasi

Altay je i dalje bio taj koji je konstantno išao naprijed. Pokušavao je prboiti blok njemačkog boksera, no Ćatić je sve dobro blokirao i kontrama je uzvraćao rivalu.

Iz defanzive je Ćatić radio odličan posao. Konstantno je vezao serije udaraca koji su pogađali Turčina koji je pravi ratnik u ringu.

Izuzetnu osmu rundu odradio je Adnan. Umirio je malo Altaya koji nije nalazio rješenje za ono što je u ringu radio nekadašnji prvak svijeta.

A onda u devetoj rundi Ćatić završava posao. Žestoko je pogodio turskog boksera, a sudija je prekinuo borbu i Adnan je upisao pobjedu tehničkim nokautom.

Top Komentari

user1667575277
Aferim Bošnjace,bravo i živ nam bio i Bosnu u svijetu predstavljao jos dugo
3 0
Mowzilla
Koliko se pise o sisama, kuckama, srbima i djokovicu, hrvatima i modricu, a zapostavljaju bh. sportisti, da pojma nisam imao da ce uopste imati borbu. Ovaj portal treba da se srami i odavno vise nema veze sa bh. sportskim portalom, fuj!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi