Bellew: Toliko me uzdrmao da nisam znao ni koja je runda

Britanac poražen nokautom u osmoj rundi

Bellew: Toliko me uzdrmao da nisam znao ni koja je runda

Endin Čaušević

Birtanski bokser Tony Bellew nije uspio sinoć da dođe do titule u lakoteškoj kategoriji jer je poražen nakon što ga je u osmoj rundi nokautirao ukrajinski borac Olexandr Usyk.

Bellew se nakon mečeva u teškoj kategoriji odlučio vratiti u lakotešku kategoriju, ali je doživio brutalan nokaut. Britanski bokser neko vrijeme nije znao ni gdje se nalazi, te je nakon meča priznao da ga je Usyk žestoko uzdrmao paklenim udarcem.

"Nisam znao ni koja je runda. Nisam znao ni kako me je udario. On je briljantan borac, nevjerovatan je. Uradio je sve i bio je jednostavno bolji od mene. Tako to ide, u životu imaš borbe koje dobiješ i koje izgubiš. On je najbolji borac protiv kojeg sam se borio", rekao je Bellew.

On je nakon meča također izjavio da je ovo za njega vjerovatno posljednji meč u karijeri, te da će okačiti rukavice o klin. To je potvrdio i Eddie Hearn koji je rekao da je Bellew jednostavno zaradio dovoljno novca da može mirno živjeti sa svojom porodicom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi