Kralj izgovora: Smetali mu ciganska magija, konjska dlaka, kostim, a sad je dugo sjedio u hladnom
Foto - EPA

Wilder je nestvaran

Kralj izgovora: Smetali mu ciganska magija, konjska dlaka, kostim, a sad je dugo sjedio u hladnom

Midhat Šljivak

Deontay Wilder poražen je prethodnog vikenda u Saudijskoj Arabiji od Josepha Parkera. Amerikanac je totalno uništen u 12 rundi, a kao i na mečevima protiv Tysona Furyja, našao je izgovor za poraz - predugo je sjedio u krio komori.

Deontay Wilder jednostavno ne zna prihvatiti poraz na pravi način. Uvijek nađe neko opravdanje za poraz, a tako je bilo i nakon katastrofe koju je doživio u meču protiv Josepha Parkera.

Novozelandski bokser potpuno je deklasirao Wildera. Amerikanac je čekao jedan udarac kroz kompletnu borbu i nije ga dočekao. Na kraju je teško poražen, ali vrlo brzo je našao izgovor.

Sada mu je krivo predugo sjedenje u krio komori. Tako su promotoru Franku Warrenu rekli iz tima američkog boksera.

"Razgovarao sam sa Shellyjem Finkelom i rekli su mi da je Wilder imao problem. Bio je predugo u jednoj od kriokomora. Ne znam, očigledno da ponovo imaju izgovore", rekao je Frank Warren.

Oglasi

Kriokomora je terapija hladnoćom pri kojoj je tijelo izloženo ekstremno niskim temperaturama. Sada je to našao kao opravdanje za katastrofalnu izvedbu i bruku koju je doživio od Parkera.

Bronzani bombarder u karijeri je odradio 47 borbi, 43 puta je pobijedio uz 42 nokauta, ima tri poraza i jedan neriješen meč.

Smetali mu ciganska magija, težak kostim, pa ilegalne rukavice...

Deontay Wilder je izgubio dva od tri meča protiv Tysona Furyja, a jedan meč je završio neriješeno. Nakon svakog je imao izgovor za poraz.

Kada je u 12. rundi prvog meča poslao Furyja na pod, Kralj Cigana je na nevjerovatan način ustao. Wilder je smatrao da je Britanac koristio 'cigansku magiju'...

Poraze je također teško podnio. Prvo je krivio težak kostim, optuživao je trenera da mu je nešto stavio u vodu, a zatim je optužio Furyja da je u rukavice ugradio neke tupe predmete kojima mu je činio mnogo veću štetu, a ustvari je to bila konjska dlaka.

Definitivno je Deontay Wilder kralj izgovora. Nevjerovatno je da čovjek ne može podnijeti poraze, pa je čak nakon meča s Parkerom tvrdio da je napravio dovoljno za pobjedu.

Cijeli svijet je međutim vidio da nije. Parker je dominirao i teško da je Wilder uzeo rundu, iako su mu dvojica sudija odlučila pokloniti poneku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi