Sjajni bokser ne trpi vrijeđanje islama: "Ne može povući riječi, ovo je za sve muslimane na svijetu"
Devin Haney najavio žestoke batine rivalu

Devin Haney najavio prebijanje Garcije

Sjajni bokser ne trpi vrijeđanje islama: "Ne može povući riječi, ovo je za sve muslimane na svijetu"

Midhat Šljivak

Američki bokser Devin Haney (25) branit će WBC pojas superlake kategorije 20. aprila protiv Ryana Garcije u Las Vegasu. Pred ovaj meč Haney je obećao žestoke batine protivniku jer je vrijeđao islam.

Devin Haney obećao je teške batine sunarodnjaku Ryanu Garciju u borbi koja je zakazana za 20. april u Las Vegasu.

Garcia je, po riječima Haneya, vrijeđao islam. To se nije dopalo američkom bokseru koji je prije nekoliko godina počeo prakticirati vjeru.

Haney mu je zbog vrijeđanja vjere odlučio upriličiti teške batine. Najavio je da će ga dobro zapamtiti u meču koji će se održati 20. aprila u Las Vegasu za pojas WBC-a u superlakoj kategoriji.

"Rekao je neke stvari o mojoj vjeri koje sad ne može povući. Dobro zna šta je rekao i kome je rekao. Ovo je lično", rekao je Haney i dodaje:

Oglasi

"Sad na njemu moram dati primjer. Ovo je veće od mene, ovo je zbog Allaha, ovo je za sve muslimane širom svijeta. Pričao si o mojoj vjeri, omalovažavao si moju vjeruj, morat ćeš snositi posljedice", poručio je Haney.

Devin Haney važi za jednog od najboljih boksera današnjice. 25-godišnjak je na omjeru od 31-0 u karijeri, a pored WBC pojasa superlake kategorije, vlasnik je WBA Super, WBC, IBF, WBO i The Ring pojasa lake kategorije.

S druge strane 25-godišnji Ryan Garcia ima omjer od 24 pobjede i jednog poraza u karijeri. Jedini koji ga je uspio dobiti je fenomenalni Gervonta Davis.

Haney je u njihovom međusobnom duelu veliki favorit. Sada je zbog uvreda na vjerskoj osnovi sve otišlo na veći nivo i sigurno neće biti prijateljskog zagrljaja između rivala po okončanju borbe.

Oglasi

Svakako da treba očekivati i žestoke obračune na press konferencijama koje slijede. Neće biti nimalo lagano organizovati sve što se planira jer je zbog uvreda Haney odlučio da Garciju nauči pameti.

Ako Haney pobijedi u ovom meču cijeli svijet očekuje njegov obračun s Gervontom Davisom i to bi definitivno bio istinski spektakl za sve.

Devin Haney: "Bijelac me nikad neće pobijediti"

Devin Haney je prije nekoliko godina došao u centar pažnje svjetske javnosti nakon što je pred meč s čuvenim Vasiliyjem Lomachenkom rekao da ga bijelac nikad ne može pobijediti.

"Bijelac me nikad neće pobijediti. Borit ću se s bijelcem 10 puta i pobijedit ću svaki put", rekao je Haney.

Nakon žestokih kritika mnogi su ga prozvali rasistom. On tvrdi da je to jednostavno njegovo razmišljanje.

"Nisam rasista i nikad to neću biti. Želim biti uzor mnogima i odbacujem bilo kakvu diskriminaciju."

Haney je zaista vrhunski bokser, jedan od najboljih u ovom trenutku, a najbolje godine su tek ispred njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi