Dok svi pričaju o Tysonu njegov rival se u miru priprema: Bit će ovo žestok obračun

Roy Jones JR vrši ozbiljne pripreme

Dok svi pričaju o Tysonu njegov rival se u miru priprema: Bit će ovo žestok obračun

M. Šljivak

Roy Jones JR borit će se 12. septembra protiv Mikea Tysona u egzibicionom meču.

Tyson i Jones dogovorili su međusobni duel u osam rundi, a po pravilima sudija neće biti, pa će borba biti okončana neriješeno ili eventualno nokautom.

I dok svi veliku pažnju posvećuju Tysonu čiji su treninzi zaista spektakularni, Roy Jones se u miru priprema. Nije sve spektakularno predstavio kao Tyson, ali ovaj 51-godišnjak još uvijek ima žestoke udarce.

Podsjetimo, Roy Jones JR je nekadašnji prvak svijeta u čak četiri kategorije. Borio se od srednje do teške, a u karijeri je odradio 75 borbi od kojih je 66 dobio.

Njegova prednost je svakako što je u penziju otišao prije samo dvije i po godine i to nakon što je pobijedio Scotta Sigmona jednoglasnom odlukom sudija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti