Hrvatska zvijer u najvećoj borbi karijere: Filip Hrgović spreman je pregaziti umišljenog nokautera
El Animal se vraća u sjajnom meču (Foto: Instagram / Filip Hrgović)

Vraća se u šestom mjesecu

Hrvatska zvijer u najvećoj borbi karijere: Filip Hrgović spreman je pregaziti umišljenog nokautera

M. Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović dogovorio je meč karijere. Kao što se i nagađalo 31-godišnji udarač će u ring ući 1. juna, a protivnik mu je Britanac Daniel Dubois.

Filip Hrgović će 1. juna u Saudijskoj Arabiji imati najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Protivnik će mu biti britanski nokauter Daniel Dubois (20-2), a ugovor o borbi je navodno već potpisan.

El Animal će biti jedna od predborbi u spektaklu kojeg su spremili Saudijci. Večer će predvoditi neporažene mašine Dmitry Bivol i Artur Beterbiev u borbi za apsolutnog prvaka svijeta poluteške kategorije.

Za Hrgovića će Dubois definitivno biti najveći izazov u karijeri. Dosad je imao lagane zadatke, izuzev Zhilei Zhanga kojeg je na kraju uspio dobiti na bodove, no teže nego je očekivao.

Hrvatski bokser je poručio Britancu kako će ga pregaziti i u borbi i pred borbu. Okršaj se već zahuktava.

Oglasi

"Pazi šta želiš jer bi ti se želja mogla ostvariti i to brutalno. Pregazit ću te na pressici, a potom i u ringu. Sjeti se kako sam te prije nekoliko godina razbio u Londonu na sparingu", poručio je Hrgović o potencijalnoj borbi.

Uskoro bi se zvanično trebala potvrditi ova borba, a nije poznato hoće li ona eventualno biti za IBF pojas teške kategorije.

Hrgović je zamjena i za meč stoljeća između Oleksandera Usyka i Tysona Furyja. Upast će u meč ako neko otkaže, a ako se to ne desi slijedi mu meč s Duboisom.

Deontay Wilder vs Zhilei Zhang u ringu iste noći

Prvog dana juna u ring se vraća u američki bokser Deontay Wilder. On će se boriti protiv Kineza Zhilei Zhanga.

Oglasi

Wilder je krajem prošle godine doživio pravi debakl u borbi s Josephom Parkerom. Doslovno je pretučen u ringu i upisao je svoj treći poraz.

Zhilei Zhang također dolazi iz poraza od Parkera. Ogromni Kinez je poznat kao neko ko može primiti žestok udarac, a vidjet ćemo da li može preživjeti Bronzanog bombardera.

Saudijska Arabija apsolutno je preuzela primat u svijetu boksa. Organizuju zaista istinske spektakle, a 1. juna se sprema još jedan.

Sama činjenica da su organizovali obračun Bivola i Beterbieva je nevjerovatan i svijet boksa jedva čeka da vidi borbu dvojice ponajboljih boraca svijeta.

Sve ostalo te večeri je samo dodatni plus i ljubitelji boksa mogu uživati.

Top Komentari

user1676286668
Dokle više ovu kocku objavljivati pa lik je gori od peljte kuhare tuče i konobare...smatrate više sa njim nit je ozbiljan niti profesionalac
1 1
vedin
hahahahahahahahahaha...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi