Čečensku zvijer izazvao čovjek kojem se zbog žene (40) smije cijeli svijet
Irac želi Čečena u oktagonu

Garry bi rado Khamzata

Čečensku zvijer izazvao čovjek kojem se zbog žene (40) smije cijeli svijet

Midhat Šljivak

Irski MMA borac Ian Garry slavio je na UFC 298 pobjedu podijeljenom odlukom protiv Geoffa Neala. The Future bi sada u oktagonu rado dočekao čečensku mašinu Khamzata Chimaeva i smatra da bi definitivno pobijedio.

Ian Garry je neporaženi irski borac koji je pažnju više privukao činjenicom da živi sa 40-godišnjom Leilom Machado i njenim bivšim suprugom Richardom Cullenom.

On radi kao nutricionist irskom borcu. Nikome od njih ne smeta zajednička saradnja, ali je Garry postao predmet ismijavanja širom svijeta.

Ipak, u oktagonu 26-godišnjak radi dosta dobre stvari. Neporažen je u svojih 14 borbi, iako je posljednji meč protiv Geoffa Neala bila poprilično loše odrađena s njegove strane.

Sada bi The Future rado u oktagon s Khamzatom Chimaevim. Vjeruje kako je upravo on lijek za fenomenalnog Čečena.

Oglasi

"Šta bih uradio u borbi s Khamzatom? Da li bi mi bio problem ako bi borbu odveo na pod? Viši sam i brži od njega. On jeste vrhunski hrvač, ali se umara brzo. Ako bi me pokušao oboriti, razbio bih mu lobanju laktovima", uvjeren je Ian Garry.

Chimaev je kao i Garry dosad ne poražen u profesionalnoj karijeri. Na omjeru je od 13-0 i važi za jednog od najstrašnijih UFC boraca.

Borba između njega i irskog borca, kojeg nazivaju i novim Conorom McGregorom, definitivno bi privukla ogromnu pažnju. Bilo bi tu dosta stvari koje nemaju veze s MMA sportom i spektakl bi bio zagarantovan.

UFC sasvim sigurno neće previše oklijevati ako im se ukaže šansa da se organizuje ovaj meč. Ljeto izgleda kao savršena prilika da se ova borba zakaže.

Treba napomenuti da je Garry bivši šampion Cage Warriors organizacije u velter kategoriji, a odmah nakon što je uzeo pojas potpisao je za UFC gdje na omjeru od 7-0.

Oglasi