Joseph Parker večeras precrtao ono što je radio Filip Hrgović - Ogromni Kinez Zhang je pobijeđen!
Kinez krenuo žestoko pa usporio

Novozelanđanin dva puta ustajao s poda

Joseph Parker večeras precrtao ono što je radio Filip Hrgović - Ogromni Kinez Zhang je pobijeđen!

M. Šljivak

Joseph Parker pobijedio je večeras u Saudijskoj Arabiji podijeljenom odlukom sudija Kineza Zhileija Zhanga i postao je privremeni WBO prvak svijeta teške kategorije. Dva puta je Novozelanđanin bio na podu, ali je u ostatku borbe dominirao protiv ogromnog kineskog boksera i slavio je većinskom odlukom sudija (113:113, 114:112, 115:111).

Hrvati su svog boksera Filipa Hrgovića uništavali pričom kako je jedva preživio borbu protiv Kineza Zhilei Zhanga. Hrgović je slavio odlukom sudija, a Zhang je nakon njega pokazao zaista vrhunski kvalitet borbe.

Nakon što je dva puta pregazio Britanca Joea Joycea večeras je Big Bang dva puta rušio i Novozelanđanina Josepha Parkera, ali na kraju je izgubio meč jer je nakon četvrte runde usporio i osim nokdauna u osmoj rundi potpuno je nestao iz meča.

Otvoreno su oba borca ušla u borbi. Zhang je dominirao u uvodnim rundama, a u trećoj je jednim direktom poslao Parkera na pod.

Oglasi

Nije se Novozelanđanin predao. Izdržao je teške udarce ogromnog Kineza, a zatim ga je u četvrtoj rundi umalo poslao na pod. Noge su kod Zhanga za razliku od Parkera izdržale.

Koristio je Parker u nastavku borbe činjenicu da kineski bokser ima 40 godina i da se znatno više umara i uzeo je nekoliko narednih rundi.

Ipak, u osmoj rundi Parker je ponovo na podu. Serija udaraca Kineza bila je neizdrživa i novozelandski borac je u nokdaunu. Ponovo je međutim ustao i još je bio u igri usprkos dva nokdauna.

Morao je Parker napasti u posljednje tri runde. Vidljivo je bio svježiji od rivala koji u završnici meča gotovo da nije ni bacao udarce prema protivniku.

Oglasi

Usporeni Zhang nije napravio previše u završnici. Napravio je istu grešku kao i u borbi s Hrgovićem i na potpuno isti način izgubio borbu, drugu u karijeri.

Sudije su na kraju Parkera proglasile pobjednikom. Bila je to većinska odluka (113:113, 114:112, 115:111) i Parker je uzeo privremeni WBO pojas teške kategorije.

Joseph Parker je sada na omjeru od 35-3, dok je Zhang upisao drugi poraz i sada je na omjeru 26-1-1. Imat će Kinez šansu za revanš jer je postojala klauzula u ugovoru.

Top Komentari

koraj
Kinez upisao deugi poraz i sada je na omjeru 26-1-1? Hahahaha, pa jaca je matematika kod djeteta u prvom razredu nego kod ovih kvazinovinara...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi