Nakon historijske noći više nema sumnje ko je najbolji košarkaš svih vremena!

Novi poduhvat LeBrona Jamesa

Nakon historijske noći više nema sumnje ko je najbolji košarkaš svih vremena!

A. Čaušević

LA Lakersi su prvi pobjednici NBA "in season" turnira unutar sezone nakon što su u finalu premijernog izdanja novog takmičenja s lakoćom pobijedili Indiana Pacerse rezultatom 123:109. Popularne Jezeraše je do pobjede vodio dominantni Anthony Davis dok je još jednu titulu sebi dodaao LeBron James.

Početak meča je najavljivao spektakl. Obje ekipe su bile rastrčane, brzi posjedi koji su završavali koševima, a LeBron i Davis su bili glavni protagonisti kao u utakmici protiv Phoenix Sunsa u polufinalu.

Prvo poluvrijeme je rezultatski bilo uglavnom izjednačeno, ali su Lakersi na odmor otišli sa pet poena razlike (65:60), a u trećoj dionici Jezeraši su po prvi put stekli dvocifrenu prednost.

Odigrali su James i društvo odličnu završnicu meča, nisu dozvolili Pacersima da im se približe te su u jednom trenutku imali i rekordnih +15. Konačan rezultat bio je 123:109.

Davis je bio zaista odličan. Meč je završio sa 41 poenom, 20 skokova i četiri asistencije, dok je James na kraju imao učinak od 24 poena.

Oglasi

Kralj James je na kraju postao prvi košarkaš koji je osvojio NBA prsta, bio MVP regularnog dijela i osvojio Kup što je novi razlog da se naziva najvećim košarkašem svih vremena.

Četiri NBA šampionska prstena, četiri MVP-a finala, četiri MVP-a regularne sezone,nagradu za rookijea godine, čak 19 All-Star nastupa i njegovih 39.201 poen u regularnom dijelu sezone te 8.203 poena u doigravanju čini ga nedodirljivim.

NBA liga je prošle sezone donijela odluku da se pojedinačne nagrade nazivaju po slavnim imenima pa je tako već krenula kampanja da se od sljedeće sezone "in season" kup takmičenje zove po LeBronu Jamesu.

Inače, finalisti novog takmičenja su zaradili odličan novac. Svaki igrač pobjedničkih Lakersa je dobio po 500.000 dolara, dok je poraženim Pacersima pripalo po 200.000 dolara.

Top Komentari

Twista
Jordan pa 10 praznih mjesta…koliko god vi zelili da je deugacije. Drugacije ne moze.
3 1
King_Kenny
...ovo se znalo i prije pocetka da ce oni osvojiti,sudije ih gurale cijelo vrijeme...ne bi me zacudilo i titulu da mu nastimaju za kraj karijere...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi