Oči cijele Amerike bile su uperene u ovaj meč, a zatim je Bronny poletio visoko u zrak

Bronny debitovao

Oči cijele Amerike bile su uperene u ovaj meč, a zatim je Bronny poletio visoko u zrak

M. Šljivak

LeBron James Junior, poznatiji kao Bronny, upisao je prve minute u dresu koledža Južna Kalifornija. Sin jednog od najvećih košarkaša svih vremena LeBrona Jamesa oporavio se od srčanog udara i oči cijele Amerike sinoć su bile uperene u njegov prvi nastup na koledžu.

Bronny James velika je zvijezda iako nije među najboljim koledž košarkašima. Razlog je naravno njegov otac LeBron, jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Odavno se već spominje mogućnost da će otac i sin zaigrati zajedno u NBA ligi. Ta mogućnost je sve veća jer je Bronny protekle noći odigrao svoj prvi meč na koledžu Južna Kalifornija.

James Junior je prije šest mjeseci doživio srčani udar na treningu. Međutim, ekspresno se vratio na parket zahvaljujući najboljoj mogućoj ekipi ljekara i svi su nestrpljivo čekali njegov prvi NCAA meč.

Oglasi

Oči kompletne Amerike bile su uperene u meč njegovog univerziteta protiv Long Beach Statea. Došao je i lično LeBron s ostatkom porodice, a svaki potez ovog mladog momka se pomno pratio.

On je na kraju za 16 minuta na parketu ubacio četiri poena, uhvatio je tri skoka, imao je po dvije asistencije i ukradene lopte, te jednu zaista spektakularnu blokadu kojom je podigao dvoranu na noge.

Bronny će sasvim sigurno u ostatku sezone imati sve više minuta na parketu, a neće biti iznenađenje ako ga već naredne godine budemo gledali pored oca u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

LeBron je ponosan na sina

Nakon debitantskog nastupa u NCAA LeBron James se oglasio na Instagramu emotivnom porukom. Nije mu bilo lako gledati sina na parketu nakon svega što se desilo.

Oglasi

"Ne mogu vam opisati koliko je danas za mene sve bilo ispunjeno emocijama. Doslovno sam iscrpljen", ističe LBJ i nastavlja:

"Bronny, ti si jednostavno nevjerovatan. Prokleti su pobjede i porazi koji će se dogoditi. Ti si već osvojio prvenstvo, a to je život. Ponosan sam na tebe mali i danas si mi udahnuo još života. Hvala ti i volim te", poruka je LeBrona Jamesa.

Treba istaći da Bronny nije kvalitet svog oca koji je s 18 godina već bio zvijezda NBA lige, ali da mu se predviđa izbor na draftu upravo zbog oca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi