Mike Tyson: Kako sam ubio monstruma u sebi?

Otkrio je zašto je sada smireniji nego prije

Mike Tyson: Kako sam ubio monstruma u sebi?

M. Šljivak

Mike Tyson je bez ikakve dileme jedan od najvećih bokserskih šampiona svih vremena.

Iako je u životu napravio mnogo loših poteza, danas 52-godišnji Iron Mike uživa u poslovnim obavezama. Bavi se uzgojem kanabisa i od toga je napravio pravi posao.

Tyson je oduvijek bio poznat kao čovjek koji nema milosti prema bilo kome. Ipak, određene stvari su se u njegovom životu promijenile, a za ESPN je ispričao zanimljivu priču.

Odlučio je da ne želi da ga svijet pamti kao monstruma i potpuno je promijenio ploču. Ističe da mu je u tome pomogao otrov kojeg proizvode žabe.

"Nisam želio da budem čudovište i da me takvog pamte kada umrerm. Nisam želio biti to čudovište, jer je taj čovjek bio otrovan i opasan za moju porodicu. Takav nisam brinuo za njih, ali oni su sve što imam", istakao je Tyson, te je nastavio.

"Znao sam da se neće sve promijeniti preko noći. Moram ipak istaći da ne žalim za svim što sam radio. Droga, seksualni ispadi, tuče, nesreće su prošlost i sada želim samo da se posvetim porodici i zahvalan sam što imam novu šansu", rekao je Tyson, a zatim je otkrio šta je koristio kako bi 'našao sebe'.

Koristio je male količne otrova kojeg proizvode žabe i koji mu je, po njegovim riječima, itekako pomogao. U Novom Meksiku je našao mir kod lokalnog šamana.

"Dao mi je taj smotuljak kojeg sam ispušio i sve je eksplodiralo. Kada sam došao do sebe, moj mozak je bio kao nov. Ubio sam ego, ubio sam starog sebe i moj život se potpuno promijenio. Zvuči kao scenariji za film, ali vjerujte mi da se upravo ovako dogodilo. Budim se svakog jutra nasmijan i pitam se 'je...e šta se dogodilo? Za samo 15 minuta sam shvatio sve. Ubio sam svoj ego i to je jedino što sam u životu imao", istakao je Tyson.

Legendarni Iron Mike će ostati upamćen kao jedan od najvećih ikad. Svi koji su ga imali priliku gledati bez dileme su da je Tyson nešto posebno, nešto što svijet boksa dugo neće vidjeti.

Top Komentari

Babo
Najbolji bokser svih vremena,a Ali najveci bokser svih vremena.
5 1
Mele
Ego u tebi je ubio Lenox koji te je poslao na pod, Holifild kojeg si ugrazao i prvi Buster Douglas koji te jos 90 prvi nkautirao, mada jedan od najboljih udaraca i boksera, najmladji sampion sa 20 g , ali ne neki tehnicar, Lenox , Ali, Joshua su tehnicari i klasa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi