Div iz Novog Pazara sprema velikog šampiona za meč stoljeća

Usyk protiv Furyja

Div iz Novog Pazara sprema velikog šampiona za meč stoljeća

Midhat Šljivak

Sanel Hasanović (25) odradio je kamp s velikim šampionom Oleksanderom Usykom koji se priprema za meč za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije protiv Tysona Furyja. Div iz Novog Pazara odavno sarađuje s Usykom i sada je bio dio ekipe koja priprema Ukrajinca za meč života.

Bokser iz Novog Pazara Sanel Hasanović može se pohvaliti kako je često na sparinzima s najboljim bokserima svijeta. Ovaj 25-godišnji div visok 204 centimetra sada je pripremao Oleksandera Usyka za borbu s Tysonom Furyjem.

Ukrajinac će s Kraljem Cigana 17. februara u Saudijskoj Arabiji odraditi meč za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije. Hasanović je zbog visine idealan za sparing partnera s obzirom na to da je tek dva centimetra niži od Furyja.

Sanel je sjajnom Ukrajincu poželio sreću u velikoj borbi: "Nakon ozbiljnog sparinga, vjerujem da ćeš izaći kao pobjednik u borbi protiv Tysona Furyja", poručio je Hasanović.

Oglasi

Usyk i Hasanović su i ranije odrađivali pripreme i sparinge, te je ovaj Novopazarac očigledno rado viđen gost u dvorani velikog šampiona.

Također, 204 centimetara visoki div je sarađivao s hrvatskim bokserima Filipom Hrgovićem i Alenom Babićem i ostavio je izuzetan dojam na sve.

Nema dileme da će Hasanović i u narednim godinama imati saradnju s najvećim imenima iz svijeta boksa, a i on sam gradi karijeru koja je za sada veoma respektabilna.

Hasanović je u dosadašnjoj karijeri odradio ukupno devet borbi, ostvario je sedam pobjeda, ima jedan poraz i jedan neriješen meč.

Jedini poraz nanio mu je Lukas Fajk u aprilu prošle godine. Čeh ga je dobio većinskom odlukom sudaca (96-94, 96-94, 95-95).

Poraz ga nije pokolebao. Nastavio je vrijedno raditi, a u oktobru mjeseci prošle godine vratio se pobjedama i u šest rundi je pobijedio Alfonsa Damianija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi