Skidanje kilograma ga umalo koštalo života: Poznatog borca minute dijelile od smrti

Hall završio u bolnici

Skidanje kilograma ga umalo koštalo života: Poznatog borca minute dijelile od smrti

M. Šljivak

Skidanje kilograma pred MMA borbe postala je svakodnevnica, ali drastičan gubitak kilaže u nekoliko sati borce može koštati života.

Protekle sedmice je poznati UFC borac Uriah Hall odustao od borbe protiv Vitora Belforta. Nije se pojavio na vaganju, a završio je u bolnici u vrlo teškom stanju.

Hall je dva dana proveo u bolnici i 33-godišnji borac je uz dosta sreće ostao živ.

"Ne znam kako to da opišem. Znao sam šta se događa, ali nisam bio pri svijesti. Imao sam neurotični napad, a istovremeno i lakši srčani udar. Također, ni moji bubrezi nisu u najboljem stanju", rekao je Hall.

Ovaj borac je bio jako blizu željenih 84 kilograma a meč protiv Belforta. Da je došao do te težine, vjerovatno bi umro.

"Ljekar mi je rekao da bih umro narednog dana da sam uspio skinuti kilograme. Moje tijelo uopšte nije radilo. Nikada neću više ignorisati zdravlje. Morao sam odustati, ali ću se vratiti. Boriću se u poluteškoj kategoriji", rekao je Hall.

Ovaj borac je u karijeri na omjeru od 13 pobjeda i osam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi