Kralj Cigana će proći kroz pakao kakav nikad nije vidio: Pred ovom mašinom noge same drhte
Nakon 25 godina svijet boksa će dobiti apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije (Foto: EPA)

Usyk ima jasan plan

Kralj Cigana će proći kroz pakao kakav nikad nije vidio: Pred ovom mašinom noge same drhte

Midhat Šljivak

Svijet boksa s nestrpljenjem očekuje obračun Oleksandera Usyka i Tysona Furyja za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije. Meč je zakazan za 17. februar u Saudijskoj Arabiji, a ukrajinska mašina spremna je Kralju Cigana prirediti dan kojeg će pamtiti čitavog života.

Tyson Fury s dosta uvreda dočekuje meč protiv Oleksandera Usyka za apsolutnog prvaka svijeta. Britanski teškaš i vlasnik WBC naslova prvaka svijeta Ukrajinca smatra nedostojnim šampionske titule i uvjeren je kako će ga lagano riješiti.

Svakodnevno Kralj Cigana Usyka naziva pogrdnim imenima. Poprilično opušteno ulazi u meč koji je na rasporedu 17. februara i to bi ga na kraju moglo koštati jer je Usyk spreman da priredi pakao nepobjedivom Britancu.

Jasno mu je poručio da ga se ne plaši i da će on pričati isključivo u ringu.

"Zaista ne razmišljam o Tysonu Furyju. Ne pratim šta radi i priča. Većina njegovih protivnika je 'padala' na tu igru, ali ne i ja. Mene apsolutno ne interesuje šta on misli o meni. Može me podcijeniti, precijeniti, ne zanima me. Ja imam jasan plan za njega. Imam prednosti za koje on pojma nema", poruka je Oleksandera Usyka koji se ne plaši težinske i prednosti Birtanca.

Oglasi

"Ja ću biti taj koji će voditi igru. Ne moram imati kilažu da bih ga pobijedio, to ću uraditi brzinom. Kad ste vidjeli debelog vuka u šumi?", pitao se Usyk.

37-godišnji Ukrajinac neporažen je u profesionalnoj karijeri (21-0). Nekadašnji je kralj cruiser kategorije, a od 2019. godine je krenuo u pohod na tešku kategoriju.

Anthony Joshua mu je dva puta bio žrtva. Njemu je uzeo titule prvaka, uspješno ih je branio upravo protiv ovog Britanca, kao i protiv Daniela Duboisa.

Trenutno je vlasnik WBA Super, IBF, WBO, IBO i The Ring titula prvaka svijeta, dok Fury ima pojas po WBC verziji.

Pobjednik ide na boljeg iz duela Joshua - Ngannou

Pobjednik ovog meča mogao bi se boriti protiv boljeg iz duela Anthony Joshua - Francis Ngannou. Takav je plan Saudijske Arabije.

Oglasi

Iako je u ugovoru za borbu postavljena klauzula o revanšu, Saudijci žele vidjeti obračun pobjednika borbe svih borbi i boljeg iz duela Joshue i Ngannua koja je na rasporedu 8. marta.

Ogroman novac je u igri. Organizacije prihvataju sve što bogati Arapi žele i neće biti nikakvo čudo ako zaista do borbe dvojice pobjednika i dođe.

IBF je za sada međutim striktan da će Usyk ili Fury ostati bez pojasa ako naredni rival ne bude Filip Hrgović jer je Hrvat obavezni izazivač za borbu.

Ipak, novac mijenja sve. Arapi ga imaju dovoljno da rade šta hoće i vidjet ćemo šta će se dešavati u svijetu boksa u narednim mjesecima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi