Tyson Fury brutalno pretukao Chisoru i odbranio naslov WBC prvaka svijeta!
Tyson Fury je po treći put u karijeri uspio savladati Dereka Chisoru (Foto: EPA)

Nova pobjeda Kralja Cigana

Tyson Fury brutalno pretukao Chisoru i odbranio naslov WBC prvaka svijeta!

Midhat Šljivak

Tyson Fury odbranio je naslov WBC prvaka teške kategorije nakon što je večeras na stadionu Tottenhama u Londonu savladao Dereka Chisoru tehničkim nokautom u 10. rundi.

Kralj Cigana je bez većih problema odbranio naslov prvaka svijeta po WBC verziji, a Chisora ni treći put nije uspio da ga ugrozi.

Mnogi su kritikovali Furyjev izbor popularnog Del Boya za protivnika, no kako nije mogao dogovoriti mega borbu s Anthonyjem Joshuom, Chisoru je vidio kao prvi izbor i meč je zakazan za 3. decembar u Londonu, no publika je ovaj meč ispratila zvižducima jer je i prije borbe bilo jasno da Del Boy nema nikakve šanse u borbi.

Chisora kao i uvijek ofanzivno kreće u meč. Pokušao je iznenaditi Furyja i jednim udarcem završiti meč, no šampion je dobro znao šta da očekuje i bez problema je odbijao napade.

Fury je dobro kontrolisao prvu rundu. Nekoliko puta je pogodio Chisoru, koji je konstantno išao naprijed tražeći taj jedan udarac koji bi završio sve.

Nastavio je Del Boy s ofanzivnim boksom i u nastavku. Fury je čekao strpljivo i u finišu druge runde dobro je uzdrmao Chisoru serijom žestokih udaraca, no iskusni lisac je preživio.

Oglasi

Iz runde u rundu gledali smo dominaciju Furyja. Nevjerovatno je bilo kako Chisora još uvijek stoji na nogama nakon svega što je proživljavao u ovom poprilično besmislenom meču.

Chisora je konstantno bio na konopcima i primao je teške udarce, ali nije ni pomislio da se preda i nastavio je sa svojim stilom borbe koji mu protiv Kralja Cigana nije pomagao.

Potpuno je bilo bizarno gledati ono što se dešava u ringu. Šampion je uništavao nesretnog protivnika, prebijao ga je koliko mu je bila volja, a nesretni Del Boy nije imao mogućnost da uzvrati.

Iako je bio u podređenom položaju Chisora nije ni pomišljao da preda borbu. Njegovo ratničko srce tražilo je borbu, ali jednostavno mu večeras protiv šampiona svijeta apsolutno ništa nije pomagalo.

U 10. rundi prekid. Sudija je vidio dosta i odlučio je prekinuti meč te je Tyson Fury odbranio naslov WBC prvaka svijeta.

Furyju je ovo 33. pobjeda u karijeri u 34 borbe, dok je Chisora doživio 13. poraz u 46. borbi.

Top Komentari

King_Kenny
...toliko ste ozbiljan sportski portal da ni jedna vijest nije bila o ovoj borbi,ali bitno je da se pise o Ivani Knoll,Wandi,i kako su se pjane potukle ispred granapa...
9 1
tarchi
Većeg smeća od borbe dugo ne pogledah
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti