Boks bez rukavica je stvoren za njega: Vaso Bakočević pobjedom došao na veliku scenu!
Srpsko-crnogorski borac stigao do novog trijumfa (Foto: Screenshot)

BKFC 58

Boks bez rukavica je stvoren za njega: Vaso Bakočević pobjedom došao na veliku scenu!

M. Šljivak

Crnogorski borac Vaso Bakočević pobijedio je večeras u Sofiji u boksu bez rukavica Egipćanina Ramadana Noomana većinskom odlukom sudija.

Vaso Bakočević namjerava se u budućnosti potpuno posvetiti boksu bez rukavica. Večeras je upisao debi u najjačoj promociji (BKFC) i došao je do trijumfa.

Gotovo rundu i po nije bilo previše akcije, a zatim jedan udarac Bakočevića sjeda na bradu protivnika i baca ga u nokdaun. Egipćanin je međutim nakon brojanja nastavio meč.

Išao je 'Psihopata' konstantno naprijed. Provocirao je rivala u svom prepoznatljivom stilu, no nije bilo udaraca koji nanose preveliku štetu s obje strane.

Oglasi

Na kraju je odluka o pobjedniku ovog meča otišla u ruke sudija. Oni su većinskom odlukom odlučili da je pobjednik Vaso Bakočević.

Crnogorcu je ovo četvrti meč i četvrta pobjeda u bare knuckleu. Uspješno je debitovao u najjačoj organizaciji i krči put prema vrhu.

S druge strane Ramadan Nooman je odradio svoj prvi meč i nažalost po njega doživio je poraz.

Treba svakako istaći da je Bakočević najavljivao nokaut u večerašnjem meču. Do njega nije došao, a 10 posto od honorara morat će dati protivniku jer je pao vagu za više od 600 grama.

Vaso je bez ikakve dileme apsolutna legenda regionalne MMA scene. 34-godišnjak je u karijeri na omjeru od 43 pobjede, 24 poraza i jednog neriješenog meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi