Ibra iskoristio Beckhamov trenutak nepažnje i nije ga štedio: "Lijepo je što sad i to znamo o njemu"

Bivši saigrači iz PSG-a

Ibra iskoristio Beckhamov trenutak nepažnje i nije ga štedio: "Lijepo je što sad i to znamo o njemu"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je od ovog ljeta u fudbalskoj penziji, a njegovu karijeru su obilježile brojne prepotentne izjave u kojim je uzdizao sebe, a prema velikom broju kolega pokazivao manjak poštovanja, to je na svojoj koži osjetio i David Beckham.

Beckham i Ibrahimović su već decenijama među najvećim fudblaskim zvijezdama i gdje se kod pojave privlače ogromnu pažnju, a jedno vrijeme su bili i saigrači u PSG-u.

Upravo tada je Englez osjetio čari "balkanskog humora" kada ga je Ibrahimović koji je inače bh. porijekla "provalio" pred cijelom svlačionicom, a zatim i brojnim novinarima.

Naime, nakon jedne utakmice Ibra je iskoristio Beckhamovu nepažnju, uzeo njegov iPod i pogledao listu pjesama koje sluša čuveni Englez.

"Pregledavali smo njegovu playlistu u svlačionici, bilo je puno pjesmi od Justina Biebera, Jonas Brothersa i Selene Gomez."

Oglasi

"Očekivali smo neke cool engleske rock bendove i hip-hop. Lijepo je znati da čak ni David Beckham nema dobar ukus za sve", poručio je Zlatan. 

Tako je Zlatan dodao samo jednog u nizu od igrača koje je uspio "provaliti", a slično je radio sa svima onim koji su mu stajali na žulj. 

"Ono što može John Carew s loptom, ja mogu s narandžom", svojevremeno je Ibrahimović rekao o nekadašnjem norveškom napadaču.

Inače, Beckham se od fudbala oprostio 2013. godine, bilo je to u meču protiv Bresta, a Zlatan mu tada nije dao da izvede niti jedan slobodan udarac. 

Još dok je rađena prva Ibrina autobiografija "Ja sam Zlatan" pisac David Lagercrantz je napadaču spomenuo Beckhama, uslijedio je originalan odgovor.

"Rekao sam Ibrahimoviću da sam upravo pročitao knjigu Davida Beckhama i da je to bila dosadna knjiga, zapravo", rekao je Lagercrantz te dodao: "Imao je dobar odgovor: 'Ko je, dovraga, Beckham?'"

Inače, Beckham i Ibrahimović slove za dobre prijatelje i kada se god sretnu, srdačno se pozdrave. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi