121 osoba iz Juventusa u samoizolaciji, uključujući i predsjednika

Potvrđeno iz kluba

121 osoba iz Juventusa u samoizolaciji, uključujući i predsjednika

Juventus je potvrdio da je 121 osoba iz kluba u samoizolaciji, uključujući igrače, direktore i članove stručnog štaba, a sve nakon što je otkirveno da defanzivac Daniele Rugani ima koronavirus.

Fudbaler Juventusa je bio prvi iz Serije A čiji je test bio pozitivan na virus koji je "zaledio" Italiju i dobar dio Evrope, da bi danas bilo potvrđeno da je pozitivan i Sampdorijin Manolo Gabbiadini.

Oni koji su došli u kontakt sa Ruganijem su prihvatili samoizolaciju, a među njime je i predsjednik Stare dame Andrea Agnelli.

"Nakon jučerašnjih vijesti u vezi sa pozitivnim testom Danielea Ruganija na koronavirus - COVID 19, 121 osoba uključujući igrače, članove stručnog štaba, direktore, pratnju i ostale uposlenike kluba, se odlučila na dobrovoljnu samoizolaciju u skladu sa naredbama zdravstvenih organizacija i pravilima koja su trenutno na snazi", stoji u zvaničnom saopštenju torinskog velikana.

Mnogi od onih koji su trenutno u samoizolaciji se nalaze u Juventusovom J-Hotelu, koji se nalazi u blizini trening centra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Video porukom se oglasio i sam predsjednik kluba Andrea Agnelli i potvrdio da je i on u samoizolaciji od sinoć. Iskoristio je priliku i da promovira kampanju prikupljanja novčane pomoći za bolnice u regiji Pijemont.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi