Juventus ga se pokušava riješiti, ali izgleda da ga niko ne želi

Ramsey postao višak

Juventus ga se pokušava riješiti, ali izgleda da ga niko ne želi

E. Ganibegović

Reprezentativac Velsa Aaron Ramsey na izlaznim je vratima Juventusa.

Italijanski "Calciomercato" prenosi da Velšanin uopšte više nije u planovima Massimiliana Allegrija, što se može vidjeti i po prilici koju mu pruža.

Ove sezone nastupio je na samo pet mečeva u Seriji A i Ligi prvaka na kojima je skupio tek 112 minuta i nije ostvario nikakav učinak, pa bi u Juventusu vrlo rado da mu vide leđa u januaru.

Ipak, problem predstavlja i plata od sedam miliona eura po sezoni koju će teško dati bilo ko, te je to još jedan od razloga zašto ne mogu da ga prodaju.

Navodno je sam fudbaler nedavno odbio ponudu Burnleyja, a s njim se prije otprilike mjesec i po dana povezivao i Newcastle United koji se očajnički bori za ostanak u Premier ligi Engleske.

Za njegove usluge interes je pokazala i Roma koja bi ga vrlo rado vidjela na Olimpicu na posudbi uz opciju otkupa njegovog ugovora na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Ramsey je u Juventus stigao 2019. godine iz Arsenala, imao je i dosta problema s povredama, ali zanimljivo da ni Pirlo, ni Sarri, pa ni Allegri u njemu nisu vidjeli i ne vide igrača koji bi im se uklupio u njihove zamisli.

Ramsey ima ugovor s Juventusom do ljeta 2023. godine. Klub traži sporazumni raskid ugovora, ali Ramsey traži veliku odštetu, što predstavlja problem Staroj dami.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Njukasl te ceka
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti