Da li je moguće? U Seriji A se ponavlja isti skandal, isti klubovi i isti "meč" kao prošle sezone

Italijani su nevjerovatni

Da li je moguće? U Seriji A se ponavlja isti skandal, isti klubovi i isti "meč" kao prošle sezone

Admin Čaušević

Seriji A prijeti novi skandal, praktično identičan kao prošle sezone, a akteri su isti.

U sezoni 2020/21 Juventus je bio domaćin Napoliju, ali susret nije odigran jer je lokalni krizni štab (ASL) zabranio polazak Napolitancima u Torino.

Lega Serie A je prvobitno utakmicu registrovala sa 3:0 za Juventus, ali je nakon žalbi kluba sa juga Italije odlučeno da se igra novi susret kojeg su Bianconeri dobili sa 2:1.

Praktično identična sitaucija se dešava i ove sezone. U četvrtak u Torinu trebaju igrati Juventus i Napoli, ali je utakmica pod upitnikom.

Mediji na Apeninima nagovještavaju da bi ASL ponovo mogao blokirati polazak Napolija jer je u ovom klubu dosta pozitivnih slučajeva koronavirusa.

Posljednji među pozitivnim je trener Luciano Spaletti, uz njega pozitivno je i nekoliko igrača iz prvog tima te stručno osoblje.

Sličan problem ima i Salernitana kojoj je ASL već ranije zabranio odlazak na gostovanje u Udinese, a isti je slučaj i sa predstojećim mečem protiv Venezije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu su iz Lege Serie A saopštili da protokol ne predviđa nikakva odgđanja utakmica bez obzira na broj zaraženih.

Tako da neće biti iznenađenje ukoliko u četvrtak u Torinu na centru vidimo samo igrače Juventusa i službena lica, baš kao i prošle sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi