Porodica Abdelhaka Nourija konačno će dobiti odštetu od Ajaxa
Foto - EPA

Postignut sporazum

Porodica Abdelhaka Nourija konačno će dobiti odštetu od Ajaxa

M. Šljivak

Nizozemski velikan Ajax postigao je sporazum o odšteti sa porodicom svog nekadašnjeg fudbalera Abdelhaka Nourija.

Abdelhak Nouri doživio je srčani udar 2017. godine u prijateljskom meču protiv Werdera i njegova karijera je nakon toga završena.

Nesretni fudbaler je zbog neadekvatnog tretmana ljekarske doživio teške povrede mozga zbog čega je dugo bio u komi i danas živi u vegetativnom stanju.

Porodica je tužila klub i tražila je milionsku odštetu. Ajax nije pristajao da je isplati i slučaj je završio na sudu.

Na kraju je do dogovora o kompenzaciji ipak došlo. Tim iz Amsterdama će isplatiti porodicu svog bivšeg igrača, a cifra nije poznata.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Abdelhak Nouri bio je velika nada nizozemskog fudbala. Prošao je sve selekcije Ajaxa i reprezentacije Nizozemske, ali na kraju je nažalost njegova karijera prerano završila.

Top Komentari

bk123
nema para koje mogu platiti zdravlje, šteta za mladića a sve ostalo je nebitno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi