Ovo nema nigdje na svijetu: Navijač bičem napao napadača Al-Ittihada!
Nevjerovatne scene nakon Super kupa

Šokantne scene

Ovo nema nigdje na svijetu: Navijač bičem napao napadača Al-Ittihada!

Midhat Šljivak

Nevjerovatne scene dolaze nam večeras nakon okončanja finalnog meča saudijskog Super kupa između Al-Ittihada i Al-Hilala. Navijač je bičem napao napadača Al-Ittihada Abderrazaka Hamdallaha.

Abderrazak Hamdallah poznat je kao veoma kontroverzan napadač. Pravio je dosta skandala tokom karijere, a večeras je došao novi s jednim od navijača Al-Hilala.

Nakon poraza u finalu Super kupa marokanski fudbaler je došao do tribine. Iz nekog razloga je odlučio politi vodom navijača koji je sjedio u blizini, no definitivno nije očekivao reakciju kakva je uslijedila.

Navijač Al-Hilala je burno reagovao. U rukama mu se stvorila neka vrsta biča ili kaiša. Odlučio je udariti fudbalera Al-Ittihada i došlo je do haosa.

Krenuo je Hamdallah da se dodatno obračuna nakon što je dobio dva udarca. I iz ekipe Al-Ittihada su reagovali, došlo je do naguravanja, no još veći incident je ipak spriječen.

Oglasi

Ovakve scene vjerovatno se ne mogu vidjeti nigdje na svijetu osim u duelima saudijskih rivala. Ovo je zaista nešto najbizarnije ikada viđeno na fudbalskim terenima.

[twitter]https://twitter.com/NoodleHairCR7/status/1778511307832000894[/twitter]

Abderrazak Hamdallah postigao je jedini pogodak za Al-Ittihad u današnjem finalu Super kupa i porazu od 4:1 protiv Al-Hilala.

Marokanac je član kluba postao 2022. godine. Stigao je iz rivalskog Al Nassra, a ove sezone je zabio 27 pogodaka u 35 odigranih utakmica.

Oglasi

Al-Hilal nastavlja dominaciju

Al-Hilal će definitivno ove sezone izdominirati na fudbalskoj sceni u Saudijskoj Arabiji.

Ovaj klub dominira u prvenstvu, sada su osvojili Super kup uvjerljivom pobjedom nad aktuelnim prvakom države i definitivno izgledaju nepobjedivo.

Dosta je optužbi kako sudije 'paze' ovaj tim koji je najveći klub Saudijske Arabije. Ipak, na terenu oni izgledaju moćnije od drugih i nije čudo što su na vrhu.

Al-Hilal je čak 18 puta bio prvak Saudijske Arabije, a imaju osvojenih 35 trofeja raznih kupova koji se igraju u ovoj zemlji.

Također, ovaj klub je uzeo i četiri azijske Lige prvaka, te četiri Kupa. Broj trofeja je ogroman i ovaj je samo još jedan u nizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi