Samouništenje Karima Benzeme u Arabiji - Potrčao je za parama, ali sve završava veoma brzo
Veliki pad u karijeri Karima Benzeme (Foto: EPA)

Benzemi nikako ne ide

Samouništenje Karima Benzeme u Arabiji - Potrčao je za parama, ali sve završava veoma brzo

Midhat Šljivak

Karim Benzema odlučio je prošlog ljeta napustiti Real Madrid i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Nije mogao odbiti ponudu od 200 miliona eura koja je stigla od Al-Ittihada, ali izgleda da se poprilično prevario.

Novi težak dan na poslu jučer je imao Karim Benzema. Al-Ittihad je slavio s 3:1 protiv Al Feihe, no 36-godišnji francuski napadač ponovo je propustio realizovati penal.

Imao je Benzema priliku dovesti svoj tim u prednost. Ipak, iskusni Srbin Vladimir Stojković ga je pročitao i odbranio mu je udarac.

Benzemi je ovo četvrti promašeni penal ove sezone. Kao da je zaboravio šutirati s 11 metara, ali i ostalo što radi na terenu nije ono što su Arapi očekivali od francuskog napadača.

On je pod ugovorom od 200 miliona eura na godišnjem nivou. Međutim, Benzema nije ni blizu fudbalera koji je 'nedavno' bio najbolji na svijetu i nije nikakvo čudo što je na čestom udaru navijača.

Oglasi

Neće Arapi njegov očaj dugo trpjeti. Već se spominje da su mu ovo posljednje sedmice u ekipi Al-Ittihada. Jednostavno 36-godišnjak ne nudi na terenu ono za što je plaćen i izgleda zaista katastrofalno.

Benzema bi dakle već za nekoliko sedmica mogao postati bivši u ekipi iz Saudijske Arabije. Usprkos očajnoj formi sigurno će biti zainteresovanih strana iz Evrope jer još uvijek se radi o velikom imenu.

Francuz je ove sezone kratko vrijeme bio i pod suspenzijom. Radio je što mu je volja i čak mjesec dana bio je potpuno van ekipe. Uz dosta muke je vraćen nazad, a ove sezone je postigao 12 golova u 23 nastupa, čime u Al-Ittihadu nisu zadovoljni.

Karim Benzema ima nadimak 'Ben-Hazima'

Karim Benzema stigao je u Saudijsku Arabiju kao najbolji igrač svijeta, ali legendarni Francuz nije 'eksplodirao' i njegov učinak Saudijci smatraju veoma slabim.

On je već nakon nekoliko mjeseci u ovoj zemlji postao predmet ismijavanja vlastitih navijača. Nezadovoljni su njegovim nastupima i dali su mu pogrdan nadimak 'Ben-Hazima'.

Oglasi

Pored kritika čuveni Francuz dobio je i nadimak koji je za igrača ovakve klase definitivno ogromno poniženje. Nazivaju ga 'Ben-Hazima', odnosno 'Sin poraza'.

Nije to čudo nakon svega što je 'pokazao'. Četiri promašena penala, skrivljen jedan, dva autogola sigurno nije ono što su od njega očekivali i sasvim je razumljivo da se traži njegov odlazak.

Benzema je, podsjetimo, prethodnih 14 godina nosio dres Real Madrida. Osvojio je s Kraljevima sve što je mogao i postao je najbolji fudbaler svijeta.

Imao je mogućnost da ostane i ove sezone u Madridu. Međutim, nije odolio milionima iz Saudijske Arabije i očigledno se dobro prevario.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi