Tokom noći sve se promijenilo za Chelsea

Nove vijesti iz Engleske

Tokom noći sve se promijenilo za Chelsea

A. Čaušević

Chelsea prolazi kroz veliki period neizvjenosti nakon što su još uvijek aktuelnom vlasniku Romanu Abramovichu uvedene žestoke sankcije. 

Proteklih dana svi su počeli da okreću leđa evropskom prvaku. Sve je krenulo tako što su engleske vlasti zaledile račune, pa su i brojni sponzori počeli da napuštaju popularne Plavce.

Petak je bio izuzetno buran dan na Stamford Bridgeu jer su u jednom trenutku suspendovani svi računi Chelseaja te je postalo pitanje kako će klub uopšte funkcionisati.

Spominjalo se da je klub dobio specijalnu dozvolu da završi ostatak sezone, dok je postalo upitno na koji način i kako će se isplaćivati uposlenici.

Ipak, kasno navečer u petak stiglo je olakšanje jer je prema tvrdnjama The Athletica vlast u Engleskoj dala dozvolu da se Chelsea proda u ekspresnom roku.

Uslov za prodaju je da Abramovich uspije dokazati engleskim vlastima kako od prodaje Chelseaja neće zaraditi ni peni, a da će se odreći duga od 1.5 milijardi u korist žratava rusko-ukrajinskog sukoba.

Zeleno svjetlo za prodaju koja bi trebala biti izvršena u naredne četiri sedmice praktično znači i da će uposlenici moći biti isplaćivani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do sada je nekoliko investitora pokazalo interes za kupovinu Chelseja. Bilo je tu Amerikanaca, Švicaraca i Arapa, ali niko od njih nije poslao konkretnu i službenu ponudu.

Privremena i specijalna dozvola za takmičenje važi do 30. maja, a u londonskom klubu se nadaju da će i to biti promijenjeno u narednim danima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Kikiriki plasticni klub se vraca gdje je bio...ide polako jedan po jedan ugovor dole i raskid ugovora igracima.
2 17
Toniche
Lagano topljenje plastike..
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi