Njima godine ništa ne mogu ni u šestoj deceniji: Prepoznajete li legende s fotografije?

Nekadašnji saigrači iz Milana

Njima godine ništa ne mogu ni u šestoj deceniji: Prepoznajete li legende s fotografije?

Endin Čaušević

Milan je prije 20-tak godina imao jednu od najboljih ekipa na svijetu što su krunisali osvajanjem Lige prvaka, a kakve igrače je tada Carlo Ancelotti imao na raspolaganju je zaista nevjerovatno.

Rossoneri su u sezoni 2002/03. osvojili dvije titule, ali sigurno da svi pamte najviše osvajanje Lige prvaka kada su u finalu nakon penala na Old Traffordu pobijedili ljutog rivala Juventus.

Pored toga ekipa koju je s klupe vodio Carlo Ancelotti uspjela je da osvoji i trofej u Kupu Italije. U prvenstvu je Milan vodio skoro cijelu sezonu, ali su posustali u finišu i završili na kraju tek treći iza Juventusa i Intera.

Međutim, ekipa koju je Milan tada imao i danas se pamti kao jedna od najboljih svih vremena. Pred početak sezone doveli su nevjerovatna pojačanja i igrače koji su se ispostavili kao pun pogodak.

Tu se izdvajaju posebno Alessandro Nesta, Clarence Seedorf, Dario Šimić i legendarni Rivaldo koji je došao iz Barcelone gdje je bio godinama glavni igrač.

Oglasi

Rivaldo u Milanu nije imao minutažu kao u Barceloni, ali je uspio da u prvoj sezoni dođe do trofeja Lige prvaka koji mu je jedini nedostajao u nevjerovatnoj karijeri.

Ovaj 51-godišnji Brazilac je i ovih dana u centru pažnje zbog fotografije koju je objavio Seedorf. Nekadašnji igrači Milana su se ponovo družili, a fanovi su oduševljeni kako oni danas izgledaju.

Rivaldo je već u šestoj deceniji života, a Seedorf je na pragu iste (47 godina). No, obojica izgledaju zaista nevjerovatno i mladoliko, te skoro da se nisu ni promijenili u prethodnih 20-tak godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je posebno impresivno jeste da su i fizički i dalje u sjajnoj formi koju održavaju redovnim treninzima u teretani, a čini se da bi i danas mogli kvalitetno odigrati na nekoj bitnoj utakmici Milana barem 10-tak minuta i to itekako kvalitetno.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi