Florenzi: Kockam, ali ne kladim se na fudbalske mečeve

Bek Milana

Florenzi: Kockam, ali ne kladim se na fudbalske mečeve

Edmir Škorić

Advokati beka Milana Alessandra Florenzija potvrđuju da je fudbaler priznao da se 'kockao na ilegalnim stranicama', ali se nikada nije kladio na fudbalske utakmice, pa ga vjerovatno čeka samo novčana kazna.

Italijanski reprezentativac je jučer stavljen pod istragu, a danas popodne je proveo sat vremena dajući iskaz javnom tužiocu u Torinu u okviru tekuće istrage o ilegalnom kockanju u Calciu.

"Alessandro Florenzi razgovarao je s javnom tužiteljicom Manuelom Pedrottom, razjasnivši svoj stav i potvrdivši da je apsolutno strano za bilo koju vrstu klađenja na fudbal, niti su se pojavili bilo kakvi drugi dokazi ili sugestije u tom smislu", navodi se u saopštenju advokata Gianluce Tognozzi i Antonio Conte.

“Takođe je prepoznao da je igrao na ilegalnim platformama i dao je javnom tužiocu sva tražena pojašnjenja, nadajući se da će što prije definisati svoj stav.”

Dok su Newcastleov Sandro Tonali i Juventusov Nicolo Fagioli priznali da su se kladili na fudbalske utakmice, tako su dobili zabranu od 10, odnosno sedam mjeseci.

Oglasi

Međutim, Nicolo Zaniolo i Florenzi i insistiraju da su se kockali samo na ilegalnim stranicama za igre kao što su poker, black jack i rulet.

Očekuje se da će igrači Aston Vile i Milana zbog toga dobiti samo kazne, a ne suspenziju iz fudbala. Dok je Zaniolo dao iskaz prošlog mjeseca, nema više vijesti o tome koje mjere će biti poduzete protiv njega.

Velika afera s klađenjem potresa Italiju i zahvatila je nekoliko timova, a nije isključeno da se na "crnoj listi" u budućim danima smjesti još neko zvučno ime.

Najteže je ovo palo Tonaliju, koji je kao veliko pojačanje iz Milana prešao u Newcastle. Nakon neprospavane noći, Tonali je plakao i izražavao svoja osjećanja sa najmilijima kada se otkrilo da je ovisnik o kockanju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dok njegovo okruženje cijelu aferu odbacuje kao "grešku mladih", Tonali je već pristao da se stavi na raspolaganje Savezu za niz sastanaka s mladima o tome šta bi trebalo raditi van terena.

Među optuženima je i mladi igrač Rome Nicola Zalewski, koji je priznao da se kladio na to da će sam dobiti žuti karton, a to se i dogodilo na meču Rome i Salernitane, kada je u 94. minuti povukao rivala za dres, čime je vlastitu okladu napravio "uspješnom".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi