Milan ponovo na vrhu Serije A
Foto - EPA

Leao i Messisas za pobjedu Rossonera

Milan ponovo na vrhu Serije A

M. Šljivak

Milan je u 33. kolu italijanske Serije A na San Siru savladao Genou rezultatom 2:0.

Rossoneri u ovom meču nisu blistali. Većinu utakmice obilježila je jako dosadna igra, ali na kraju su Leao i Messias zabili golove za pobjedu i s tri nova boda Milan se vratio na vrh Serije A, gdje je Inter proveo svega dva sata.

Milan odlično otvara meč. Rafael Leao u 11. minuti koristi dodavanje Kalulua i zabija gol za prednot Rossonera od 1:0.

Ostatak prvog dijela ne donosi gotovo ništa. Bilo je nekih pokušaja, ali sve je to bilo veoma siromašno i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist Milana.

Nastavak meča donosi nekoliko pokušaja s obje strane. Genoe međutim nije mogla da napravi neku vrhunsku šansu koja bi ugrozila Rossonere, a u 87. minuti dolazi kraj svim nadama gostiju da mogu do boda.

Nakon jedne akcije Milana lopta dolazi do Juniora Messiasa. Iz drugog pokušaja matira Salvatorea Sirigua za pobjedu Milana od 2:0.

Tim Stefana Piolija vratio se na prvo mjesto tabele sa 71 bodom i utakmicom više od Intera, dok je Genoa ostala na 19. mjestu i vodit će veliku borbu za opstanak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 33. kolo:

Milan - Genoa 2:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Bolje loša igra i tri poena nego dobra igra s jednim poenom,ili nijednim.Forza Milan!
5 0
AcMilan_rosoneriBosna
Forza Milan pobjedi se ne gleda u zube idemo se utrkivati do kraja a titulu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti