Lazio se nije pojavio na San Siru: AC Milan lagano dobio derbi, Hernandez postigao gol za pamćenje
Jako loše izdanje Lazija na San Siru i na kraju zaslužen poraz od Milana (Foto: EPA)

Trijumf Rossonera

Lazio se nije pojavio na San Siru: AC Milan lagano dobio derbi, Hernandez postigao gol za pamćenje

M. Šljivak

AC Milan je u jednom derbi susreta 34. kola italijanske Serije A na San Siru ugostio Lazio i relativno lako je upisao pobjedu rezultatom 2:0. Golove za domaće postigli su Ismael Bennacer i Theo Hernandez.

AC Milan je uzeo tri velika borba u borbi za plasman u Ligu prvaka. Lazio se danas 'nije pojavio' na San Siru, pa su Rossoneri lagano slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Tim Stefana Piolija našao se u nevolji već u uvodnim minutama. U 11. minuti povrijedio se Rafael Leao i morao je van terena.

Ipak, i bez njega Milan relativno brzo stiže do dva gola i uvjerljive prednosti koju su na kraju uspješno zadržali do samog kraja.

Vodstvo Milanu donosi Ismael Bennacer u 17. minuti. Poklonili su defanzivci Lazija loptu protivniku, Olivier Giroud nesebično upošljava Bennacera, a ovaj zabija za 1:0.

U 29. minuti meča već je 2:0. Strijelac je Theo Hernandez i to na kakav način. Uzeo je loptu kod svog kaznenog prostora, pretrčao je do 20-ak metara od protivničkog i zatim je sjajnim udarcem matirao Provedela za 2:0.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1654841390830960640[/twitter]

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku Milan bez većih problema čuva stečenu prednost.

Nije domaći tim previše jurišao. S druge strane rimski tim nije pokazao apsolutno ništa, izostale su šanse pred golom Milana i na kraju su gosti zasluženo poraženi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić odigrao je kompletan meč i pružio je jako dobru partiju.

Lazio je usprkos porazu zadržao drugo mjesto na tabeli sa 64 boda. Ipak, do kraja im slijedi velika bitka za Ligu prvaka s timovima koji su iza njih, a to su Juventus, Milan, Inter, Atalanta i Roma.

Do kraja sezone Lazio ima poprilično dobar raspored. Kod kuće igraju s Lecceom i Cremoneseom, a gostuje Udineseu i Empoliju.

AC Milanu predstoje dvije utakmice polufinala Lige prvaka protiv gradskog rivala Intera, te dueli Serije A protiv Spezije i Juventusa na gostovanju, te Sampdorije i Verone kod kuće.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 34. kolo:

AC Milan - Lazio 2:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije