Okupacija malog grada: Na tribinama se očekuje 20.000, a jedva će biti i 2.000 domaćih navijača

Historijska utakmica za Milan

Okupacija malog grada: Na tribinama se očekuje 20.000, a jedva će biti i 2.000 domaćih navijača

Edmir Škorić

Nedjelja je dan odluke i negdje oko 20 sati saznat ćemo ko je novi prvak Italije.

Možda dobijemo novog prvaka, a nije nemoguće da on bude stari, od prošle sezone, mada su za takvo što zaista male šanse.

Milan ima dva boda prednosti nad Interom i samo bod mu treba u gostima kod Sassuola da prvi put od 2011. godine osvoji Scudetto. Nevjerovatna euforija zavladala je u Milanu, a na stadionu Mapei koje može da primi 24.000 bit će oko 18.000 navijača Rossonera.

Sprema se velika invazija na ovaj gradić, a navijači Milana uvjereni su da će ovo biti historijski dan.

Što se tiče Milanovog sastava, najavljuje se Ante Rebić u vrhu napada umjesto Oliviera Giroda, a za očekivati je da i bh. reprezentativac Rade Krunić bude starter nakon sjajne utakmice protiv Atalante.

Najavljena postava Milana: Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez; Tonali, Kessié; Messias, Krunić, Leao i Rebić (Giroud).

Inter će igrati protiv Sampdorije također od 18 sati i nadat će se kiksu svog gradskog rivala, a od prve minute očekuje se Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najavljen sastav Intera protiv Sampe: Audero; Bereszynski, Ferrari, Yoshida, Augello; Candreva, Rincon, Vieira, Thorsby, Sabiri; Caputo.

BiH će danas dobiti jednog šampiona u Italiji, ostaje još da vidimo ko će to biti, Krunić i njegov Milan ili Džeko i Inter.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sancopa
Forzaa Juveee
2 3
user1647189634
Objavili ste sastan Sampe a ne Intera...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi