Kada je teško gađaj Girouda u glavu: Francuska veza i čudesni Olivier za prekid crne serije Milana
Olivier Giroud ponovo je pokazao da je istinska klasa od napadača i donio je pobjedu Milanu u teškom duelu protiv Torina (Foto: EPA)

Pobjeda Rossonera nad Torinom

Kada je teško gađaj Girouda u glavu: Francuska veza i čudesni Olivier za prekid crne serije Milana

M. Šljivak

AC Milan je u 22. kolu italijanske Serije A na San Siru dočekao Torino i slavio je pobjedu rezultatom 1:0. Junak trijumfa je fenomenalni Francuz Olivier Giroud koji je za pobjedu zabio u 62. minuti meča.

AC Milan je uz dosta muke došao do tri boda protiv Torina. Rossoneri su slavili s 1:0, a junak je kao i mnogo puta dosad fenomenalni Olivier Giroud.

Rossoneri su odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme. Imali su određenih pokušaja, ali sve je to bilo veoma jalovo i nije bilo nijedne prave šanse pred golom gostiju.

S druge strane Torino je na terenu izgledao mnogo bolje. Nekoliko opasnih situacija pred golom domaćeg tima nije im donijelo prednost i svakako mogu žaliti što se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Nastavak meča ipak donosi mnogo bolju igru Milana i ekipa Stefana Piolija je potpuno dominirala terenom.

Vanja Milinković-Savić je s dvije čudesne odbrane u uvodnim minutama drugog dijela zaustavio pokušaje Rafaela Leaa i Oliviera Girouda, ali srbijanski golman u 62. minuti jednostavno nije mogao ništa napraviti.

Oglasi

Francuska veza iz Milana donijela je vodstvo Rossonerima. Theo Hernandez centrira, Olivier Giroud fenomenalno skače i još bolje pogađa za prednost svog tima od 1:0. OVDJE pogledajte ovaj prekrasan gol.

Milan je i nakon postignutog pogotka bio bolji tim. Torino nije imao pravi odgovor na igru domaćeg sastava i na kraju promjene rezultata nije bilo.

Rossoneri su tako stigli do veoma važna tri boda s kojim su prekinuli niz od tri poraza zaredom i pet utakmica bez pobjede u prvenstvu u kojima su osvojena samo dva boda.

Nakon ove pobjede Milan je došao do 41. boda i barem nakratko je stigao na treće mjesto ispred Rome i Lazija koji imaju jedan, odnosno dva boda manje, te utakmicu manje.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić odigrao je kompletan meč i bio je jedan od boljih pojedinaca u velikanu sa San Sira.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 22. kolo:

AC Milan - Torino 1:0 (Giroud 62')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Interesantno, kada je odlazio iz AR567ALA u Chelsea, navijaci AR567ALA su Girouda prozvali kao "PLAVI PANJ"..Nakon odlaska iz AR567ALA, Giroud je osvojio: SVJETSKO PRVRNSTVO, LIGU SAMPIONA i Ligu Evrope sa Chelseaom, Sampion Italije sa Milnom..sto je NAJVAZNIJE zabio GOL AR567ALU u finalu LIGE EVROPE, ponizili ih, 4 im dali..da podvucemo crtu, Giroud od odlaska iz AR567ALA ima vise OSVOJENIH EVROPSKIH TROFEJA od AR567ALA u njegovoj cijeloj historiji..PAMETNOM DOSTA, jasno je ko je SAMPION I VELIKI IGRAC, a ko su PANJ(EVI)..SPORTSKI POZDRAV, Vas DOKTOR..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi