Ibrahimović opet 'provocira' izjavama

Očekuje se njegov povratak na teren, ali sve ide sporo

Ibrahimović opet 'provocira' izjavama

S. Mlaćo
Nakon problema sa povredom koljena Zlatan Ibrahimović bi se uskoro mogao vratiti na teren. Iako u poznim igračkim godinama, Ibrahimović vjeruje da ima još mnogo toga za pokazati.

Nakon problema sa povredom koljena Zlatan Ibrahimović bi se uskoro mogao vratiti na teren. Iako u poznim igračkim godinama, Ibrahimović vjeruje da ima još mnogo toga za pokazati.

U Milanu očekuju ubrzo njegov povratak i vjeruju da će dati doprinos sa ciljem da klub što prije izađe iz krize rezultata. Ibrahimović je povratak na teren najavio u svom stilu.

"I dalje sam broj 1, Bog. Sada se vraćam, muzika će biti drugačija. Imam ogromnu želju, toliko toga želim da uradim i nadoknadim izgubljeno vrijeme u ovih sedam – osam mjeseci koliko nisam igrao“, rekao je 41-godišnji Šveđanin.

Milan od 4. januara ne zna za pobjedu.

“Ekipa je u krizi? To me ne brine, to je normalan period. Moramo razgovarati i dokazati svoju vrijednost na terenu. Kritike? I to je normalno, ako te ne ide. Mene kritikuju već 25 godina jer sam najbolji i na to sam navikao. Osjećam li se i dalje kao Bog? Naravno, ništa se nije promijenilo“, rekao je Ibrahimović.

Oglasi

Njegova izjava mnogima se neće dopasti, ali on za to ne mari. Često sebe poredi sa Bogom. Ističe da će se dokazati i sada na terenu.

Kvaliteta ne staje, ali tijelo se mijenja. Oni koji ne vjeruju u Boga, njima ću dokazati na terenu. Ne riječima“, zaključio je on.

Ibrahimović ima s Milanom ugovor do kraja ove sezone koji je produžio prošlog ljeta nakon što je s Rossonerima uspio da osvoji Scudetto.

Međutim, ubrzo nakon toga Ibrahimović se odlučio na operaciju koljena jer je imao nezgodnu povredu koja mu je stvarala dosta problema. Već tada je bilo jasno da će Ibra van terena biti do kraja 2022. godine, ali prognoze su govorile da će se u januaru ove godine vratiti na teren.

Iako je počeo sa samostalnim treninzima još prije nekoliko mjeseci čini se da Ibrahimovićem oporavak ne ide onako kako je on zamislio.

Oglasi

Ipak, čini se da će u februaru ipak se naći na terenu.

Na kraju sezone ističe mu ugovor sa Milanom i teško da će biti produžen kao nogometašu. Možda dobije posao na neki drugoj funkciji.

Postoji i mogućnost da Šveđanin bude dio stručnog štaba Stefana Piolija koji je aktuelni trener Rossonera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sviđa mi se Milan i sretan sam ovde. To je moj drugi dom. Tako da bih mogao ostati ovdje živjeti nakon što se povučem iz fudbala kao igrač", rekao je Zlatan Ibrahimović za RAI 1.

Zlatan Ibrahimović se vratio u Milan u januaru 2020. nakon godinu i po dana u provedenih MLS-u. Takođe je igrao za ovaj klub između 2010. i 2012. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CeZenicaLik
Koliko Zlatanu treba fudbal toliko fudbal treba Zlatana takvog kakav jeste...
2 0
Eterno_Capitano
Koji stepen novinarstva, sinoc pisu da je za njeg 'gotova' sezona i da mozda dobije koji minut na kraju sezone, sad odjednom preko noci covjek ozdravio i konkurisat ce za mec sa Torinom. haha pa gori ste vi novinari od Ibrahimovica.....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi