Nalić o procesu oporavka: "Nakon povrede sam shvatio kakav je reprezentacija tim"

Fudbaler Malmoa i reprezentativac BiH

Nalić o procesu oporavka: "Nakon povrede sam shvatio kakav je reprezentacija tim" · Intervju

Eldar Ganibegović

Svojim dolaskom na čelo fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine selektor Ivaylo Petev povjerenje je dao i nekim novim snagama, a jedan od njih je fudbaler Malmoa Adi Nalić.

Nakon sjajne prošle sezone u kojoj je osvojio titulu prvaka Švedske i igrao grupnu fazu Lige prvaka s Malmoom, ova je krenula užasno po njega.

Naime, Adi je doživio tešku povredu koljena i trenutno je van stroja. Kako se povrijedio i kako izgleda proces oporavka, možete klikom OVDJE pogledati u videozapisu koji je objavio Malmo.

Prije 40 dana je operisao koljeno i oporavak za sada teče u dobrom smjeru, a na terenu ga u švedskom prvaku očekuju tek u decembru, što znači da će propustiti kompletnu sezoun u Allsvenskanu.

Tim povodom kontaktirali smo Adija da vidimo kako teče oporavak, a on je rado pristao govoriti za SportSport.ba.

Oglasi

"Osim što je povreda teška fizički, jednako je teška i s psihičke strane. Traži ti vremena da se vratiš, ali i da je prihvatiš. Operisao sam se prije četrdesetak dana i za sada oporavak teče u jako dobrom smjeru", rekao nam je Adi za početak razgovora, pa pohvalio medicinski tim Malmoa:

"Medicinski tim Malmoa je dota iskusan i zna raditi s ovom vrstom povrede. Sa mnom radi tim doktora i četiri zaista vrhunska fizioterapeuta koji mi mnogo pomažu."

"Zaista moram da pohvalim i spomenem podršku koju dobijam od navijača Malmoa, medija u Švedskoj, kao i od samog kluba koji sve prate i maksimalno su angažovani i uključeni u proces mog oporavka", kazao je Nalić.

Tema koja se nije mogla zaobići svakako je reprezentacija. Nažalost, Adi nije mogao biti tu u junu u Ligi nacija, a neće ni u septembru, no podrška koju dobija je sjajna, što nam je i otkrio.

Oglasi

"Ne znam da li postoji ijedan igrač koji mi se nije javio i pružio podršku. Također, Edin Džeko i Miralem Pjanić kao najiskusniji i najstariji tu me dosta često kontaktiraju i prate stanje i zahvalan sam im što izdvajaju svoje vrijeme u ovom prijelaznom roku. Također, stavili su se na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći koja bi mi eventualno trebala. Nakon povrede sam tek shvatio koliko smo zapravo dobar tim", pohvalno je kazao o svojim saigračima Nalić, pa izdvojio i onaj tehnički dio:

"Selektor Petev i Zvjezdan Misimović također prate stanje kao i ljudi iz N/FSBiH. Jedva čekam da sve ovo bude iza mene i da ponovo obučem najdraži dres."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Također, mnogo poruka sam dobio, a dobijam ih još uvijek, od navijača reprezentacije. Osjetim da su svi uz mene i to mi mnogo prija i pomaže mi u procesu oporavka", za kraj nam je kazao reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

Podsjetimo, Nalić je do sada dres s nacionalnim grbom oblačio osam puta, a ponovo ga u dresu Zmajeva očekujemo u martu kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Top Komentari

user1604155860
Brz oporavak Adi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi