Ako izgubi od Zmajeva u septembru, selektor postaje bivši, a to mu predviđa - njegov otac
Foto: T. Hebib

Iordanescu u problemima

Ako izgubi od Zmajeva u septembru, selektor postaje bivši, a to mu predviđa - njegov otac

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine solidno je otvorila Ligu nacija.

Ostvarili smo dva remija u gostima i dvije domaće pobjede, a jedna od njih bila je protiv Rumunije i to u drugom kolu (1:0).

S Edijem Iordanescuom na selektorskoj klupi Rumunija je upisala jednu pobjedu (1:0 protiv Finske) i tri poraza (dva od Crne Gore i pomenuti od nas) u Ligi nacija, a pobjedu nije upisao niti u martu na dvije prijateljske utakmice.

Anghel Iordanescu (72), bivši rumunski selektor i otac Edija Iordanescua imao je telefonsku intervenciju u emisiji rumunskog Digi Sport Speciala u kojoj je govorio o situaciji u reprezentaciji.

Iordanescu stariji za svog sina kaže kako i dalje ostaje uvjeren da može voditi reprezentaciju te smatra da su loši rezultati od njegovog debija na klupi reprezentacije uzrokovani i izostankom velikih imena iz svlačionice momčadi, kao što su Nicolaea Stanciu i Ianis Hagi.

Sjajni selektor smatra da, iako su selektori svaki put smjenjivani zbog loših rezultata reprezentacije, dio krivice snose i igrači.

"Samouvjeren je Edi. Sa svojim štabom analizira svaku utakmicu. Razmišlja o tome što još treba odigrati i koga može pozvati za posljednje utakmice Lige nacija. Vidim da je još samouvjeren i da misli da može preokrenuti stvari. Šanse su gotovo nikakve, ali se nada da bi mogao dovesti igrače u reprezentaciju za formiranje nove momčadi.

Ne bih se upuštao u davanje izjava koje bi mogle utjecati na nesmetan rad reprezentacije, ali budimo iskreni. U reprezentaciji smo zadnjih godina imali Kontru i mijenjali ga, imali smo Radoja i mijenjali ga. Rezultati nisu bili onakvi kakve smo željeli. Imamo Edija Iordanescua. Ne potvrdi li se u posljednje dvije utakmice, vjerojatno će se postaviti pitanje njegove smjene", rekao je otac Edija Iordanescua.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo, Zmajevi narednu utakmicu igraju na Bilinom polju protiv Crne Gore i ako tu pobijedimo obezbijedit ćemo prvo mjesto, plasman u A diviziju i baraž za Evropsko prvenstvo.

U posljednjem kolu možemo, dakle, imati ili "prijateljsku" utakmicu ili borbu za prvo mjesto, no jedno je jasno - možemo smijeniti rumunskog selektora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi