Adis Jašić pred transferom u Tursku
Novi bh. fudbaler na putu ka Turskoj (Photo: Domenic Aquilina / AFP)

Seli u Istanbul

Adis Jašić pred transferom u Tursku

Midhat Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Adis Jašić karijeru bi mogao nastaviti u Turskoj. Za njegove usluge zainteresovan je Istanbul Bašakšehir.

Adis Jašić još je jedan u nizu bh. fudbalera koji bi mogli zaigrati u turskoj Super ligi. 21-godišnjak na stolu ima primamljivu ponudu Bašakšehira.

Sjajni mladi fudbaler koji može pokrivati obje bekovske pozicije, ali i veoma kvalitetno odigrati u veznom redu, dobio je ponudu od strane istanbulskog tima i ubrzo bi moglo doći do transfera.

Jašićevi agenti obavili su prethodnih dana pregovore s čelnicima Bašakšehira. Lični uslovi su dogovoreni i preostalo je da se turski tim dogovori s austrijskim Wolfsbergerom, gdje Jašić trenutno nastupa.

Posao između klubova mogao bi biti sklopljen u narednih nekoliko dana i mladi fudbaler bi tako povećao istinsku koloniju fudbalera iz Bosne i Hercegovine koji fudbalski hljeb zarađuju u Turskoj.

Bašakšehir je prošle sezone osvojio četvrto mjesto u prvenstvu Turske i igrat će u Evropi. Radi se o klubu koji je 2020. godine osvojio prvenstvo Turske i u kojem je Edin Višća najveća legenda.

Oglasi

Transfer u ovaj klub sigurno bi za Jašića bio iskorak u karijeri. Turska liga je kvalitetnija od austrijske, iako je i u Bundesligi na oku brojnim skautima iz jačih evropskih liga.

Adis Jašić je kompletnu karijeru proveo u Wolfsbergeru. Odigrao je 97 utakmica za prvi tim i ima učinak od sedam golova i 12 asistencija.

Interesantno je svakako da je prošao kroz sve omladinske selekcije reprezentacije Austrije, ali je na kraju ipak odlučio nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

Jašićevi roditelji su rođeni iz Bosne i Hercegovine. Otac je iz Zvornika, a mama iz sela Vitinica u općini Sapna.

Oglasi

Njegova tržišna vrijednost trenutno je milion eura. Aktuelni ugovor s austrijskim bundesligašem vrijedi mu do ljeta naredne godine.

Adisa Jašića u budućnosti treba očekivati i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Selektor Sergej Barbarez ga ima na listi igrača koje prati i vjerovatno bi uskoro mogao dobiti šansu u nacionalnom timu.

Ranije je bilo određenih problema za nastup u mladoj selekciji. Selektor Igor Janković saopštio je kako je NSBiH učinio sve da dovede Jašića pod bh. zastavu, ali da je s njegove strane nedostajalo komunikacije i volje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Međutim, Jašić je u izjavama za austrijske medije tvrdio da mu srce kuca za BiH.

"Uvijek me srco vuklo dole Ono je odlučilo. FS Austrije nije mogao ništa napraviti u ovom slučaju", rekao je tada Jašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti