Adnan Jahić: Moramo negdje sa strane donijeti bodove
Ukoliko nastave pružati dobre igre, kao u prvom dijelu sezone, uz pojačanja koja su tu, te malo sreće realan domet Slavena je sredina tabele.

Trener Slavena pred nastavak sezone

Adnan Jahić: Moramo negdje sa strane donijeti bodove

E. Oštraković

Sezona u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine nastavlja se u subotu, a ekipa Slavena pred sobom ima zadatak da do kraja izbori opstanak u ligi.

U prvom dijelu sezone Slaven je igrao jako dobar nogomet, a u nekim utakmicama nedostajalo im je i malo sportske sreće kako bi ostvarili dosta bolje rezultate.

"Odradili smo jako kvalitetne pripreme i smatram da smo se jako dobro spremili. Adekvatno smo se pojačali i smatram da smo u pripremnom dijelu vidjeli koliko možemo. Mislim da ćemo jako spremno ući u ovaj drugi dio sezone. Prošlu polusezonu smo imali problem sa tim igračmia do 21 godine, a sada smo doveli ciljana pojačanja i kada su u pitanju ti mladi igrači. Smatram da će se još nekoliko klubova iz gornjeg dijela tabele uključiti u borbu za opstanak. U tom prvom dijelu sezone smo igrali dobro i mislim da zaslužujemo da imamo još nekih pet ili šest bodova više, ali šta je tu je, ne može se promijeniti ovo stanje. Igrali smo jako dobro i nadam se da će nam se u drugoj polusezoni i ta sreća malo vratiti", rekao je Adnan Jahić, šef stručnog štaba Slavena.

Već u prvom kolu Slaven će imati jako dobar ispit na gostovanju god "davljenika" Novog Travnika, koji pokušava da se uključi u borbu za opstanak.

"Novi Travnik se nada da se može uključiti u borbu za opstanak i za nas je to sasvim sigurno jako teško otvaranje drugog dijela sezone. Oni su se jako dobro pojačali i odigrali dobre pripremne utakmice, ali Bože moj, mi moramo gledati samo sebe. Nakon toga igramo sa Bratstvom i tu nam treba pobjeda, jer odmah nakon toga idemo u goste Bosni iz Visokog. Mi moramo negdje sa strane moramo donijeti bodove, kako bi nadoknadili ovaj zaostatak koji imamo iz prvog dijela sezone", dodao je Jahić.

Ukoliko nastave pružati dobre igre, kao u prvom dijelu sezone, uz pojačanja koja su tu, te malo sreće realan domet Slavena je sredina tabele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Želio bih da pohvalim svoju upravu na čelu sa gosp. Majdančićem, kao i našeg načelnika, jer su nam omogućili jako dobre pripreme. Trenirali smo u Tuzli na terenu sa umjetnom travom, a naravno da sve to košta. Kada je u pitanju ekipa, smatram da smo kvalitetni i da ćemo ostati u ligi. Poznavajući ostale ekipe i njihov kvalitet, mi nismo ništa iza njih, a od dosta njih smo i kvalitetniji. Ako nas malo ta sreća pogleda naš realan domet je sredina tabele", završio je šef stručnog štaba Slavena, Adnan Jahić.

Slaven je prvi dio sezone završio na 12. mjestu sa 16 osvojenih bodova. Drugi dio sezone otvaraju gostovanjem kod Novog Travnika, a odmah nakon toga u prvoj domaćoj utakmici očekuje ih kantonalni derbi protiv, za njih uvijek nezgodne ekipe Bratstva iz Gračanice. Otežavajuća okolnost za Slaven moglo bi biti to što u drugom dijelu sezone imaju dva vezana gostovanja i to protiv trenutnog lidera na tabeli, ekipe Veleža, te kod uvijek jako dobrog Rudara iz Kaknja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi