"Slaba Bosna nam nije pomogla"

Medijski natpisi u Finskoj

"Slaba Bosna nam nije pomogla"

A. Čaušević

Dešavanja na Bilinom polju su se sa dosta pažnje pratila na samom sjeveru Evrope. 

Bosna i Hercegovina je bila domaćin Ukrajini te je primljenim golovima u drugom poluvremenu izgubila sa 0:2.

Duel u Zenici je bio od velikog interesa za Finsku koja je istovremeno izgubila od Francuske sa također 0:2.

Finci su uoči posljednjeg kola kvalifikacija držali drugo mjesto i imali baraž te su u duelu protiv Francuske sve držali u svojim rukama.

Ipak, Francuska je jednostavno bila prejaka te je bez većih problema ostvarila trijumf, zbog čega su se Finci nadali pomoći Bosne i Hercegovine koja je na kraju izostala.

Nakon tog poraza pojedini finski mediji nisu počeli pisati na baš najljepši način o BiH dodijelivši našoj selekciji epitet slabe reprezetnacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Srušeni finski snovi o Svjetskom prvenstvu: Francuska u stilu do pobjede, slaba Bosna nije pomogla", piše ugledni portal Ilta Sanomat.

Finci su na kraju grupu završili sa 11 bodova, dok su prvi Francuzi imali 18, a drugoplasirani Ukrajinci 12 bodova. Sa osvojenih sedam bodova BiH je odigrala svoje najlošije kvalifikcije u historiji.

Top Komentari

BigBabo
Dragomije da one suge iz Finske neidu u playoff.
14 1
SeoRusilac
Šta vam imamo pomagati, kad ne možemo sami sebi pomoći
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi