Apenini "gore" nakon kontroverzne poruke Adriena Rabiota

Nezadovoljan suđenjem u derbiju

Apenini "gore" nakon kontroverzne poruke Adriena Rabiota

Edmir Škorić

U derbiju Serije A sinoć je Juventus u Torinu poražen od Intera s 1:0.

Inter se teškom pobjedom na najtežem gostovanju vratio u utrku za Scudetto, dok se Juve oprašta i definitivno neće biti prvak na kraju.

Jedini gol sinoć došao je nakon ponovljenog penala, a gol je postigao Hakan Calhanoglu. Prvo je Hakan promašio penal, pa je postigao gol u nastavku akcije ali je poništen zbog faula u napadu. Drama tu nije prestala, jer je sudija ponovio kazneni udarac zbog toga što je De Ligt ranije ušao u šesnaesterac.

Turski reprezentativac je iz drugog pokušaja pogodio, pa je Inter došao do velika tri boda, ali u Torinu se ne mire s porazom i nastavljaju žestoko protestvovati, najviše protiv sudija.

"Odigrali smo dobru utakmicu, čestitam svima. Šteta za rezultat, ali teško je igrati 11 protiv 12", napisao je Adrien Rabiot na društvenim mrežama nakon utakmice.

To će samo dodatno pogoršati i zategnuti odnose između dva kluba, a u Italiji će se sasvim sigurno još danima raspravljati o sudijskim odlukama.

Sudija Massimiliano Irrati je omražen lik većeg dijela Torina, a trener Massimiliano Allegri bio je toliko bijesan da je u jednom trenutku skinuo jaknu i bacio ju je pokraj četvrtog sudije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter sada ima 63 boda i jednu utakmicu manje od Milana i Napolija koji imaju po 66 bodova. Inače, Milan svoj meč igra večeras na San Siru protiv Bologne. Što se Juventusa tiče, ostaje s 59 bodova na četvrtom mjestu i ima jako male šanse da osvoji Scudetto.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
A kad oni kradu,ne cuju se zivi
5 4
King_Kenny
...oni navikli da ih sudije guraju vec decenijama u Italiji,pa sad neobicno kad se posteno odsudi...a u Europi ih ponizavaju ekipe kao sto je Villarreal.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti