Poznata i posljednja tri učesnika grupne faze Lige prvaka, historija je ispisana!

Odigrane i preostale revanš utakmice play-offa

Poznata i posljednja tri učesnika grupne faze Lige prvaka, historija je ispisana!

E. Ganibegović

Nakon što su večeras odigrane i posljednje tri revanš utakmice play-offa Lige prvaka, poznata su imena svih timova, njih ukupno 32, koji će učestvovati u grupnoj fazi Lige prvaka.

Večeras su, kao posljednja tri tima koja su uhvatila voz za ovo takmičenje, grupnu fazu Lige prvaka izborili PSV (Nizozemska), Copenhagen (Danska) i Antwerp (Belgija).

Nakon 2:2 u prvoj utakmici u Škotskoj, PSV je s 5:1 slavio protiv Rangersa u revanšu i plasirao se u grupnu fazu. Na poluvremenu je bilo "samo" 1:0 pogotkom Saibarija, da bismo u nastavku vidjeli pravu golijadu.

Prvo je u 53. minuti Saibari svojim drugim golom duplirao vodstvo, da bi 11 minuta kasnije neizvjesnost vratio Tavernier.

Međutim, u 68. minuti De Jong pogađa za 3:1, a deset minuta kasnije Veerman povećava na 4:1, a konačnih 5:1 i ukupno 7:3 autogolom postavlja Goldson u 82. minuti.

Bosna i Hercegovina će u grupnoj fazi imati dva igrača. To su Amar Dedić (RB Salzburg) i Rade Krunić (Milan). Večeras je šansu da postane treći imao Adnan Kovačević s Rakowom, ali je na Parkenu remizirao 1:1 s Copenhagenom i s ukupnih 2:1 ispao. 

Oglasi

Domaći tim je poveo u 35. minuti kada je Vavro iskoristio loše postavljanje gostujućeg golmana i pogodio s distance.

Zwolinski je postigao pogodak za 1:1 u 87. minuti utakmice, ali više od toga Rakow nije mogao. 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Adnan Kovačević, odigrao je svih 90 minuta u redovima prvaka Poljske.

Krvnik GNK Dinamo Zagreb, grčki AEK, također napušta takmičenje. Nakon 1:0 u prvom susretu, belgijski tim je s 1:2 slavio u Atini i prošao dalje.

Oglasi

Poveli su prvi gosti i to pogotkom Kerka u 73. minuti, da bi izjednačenje Grcima donio Araujo u 90. minuti. Sve nade prvaku Grčke srušio je Balikwisha u petoj minuti sudijske nadoknade. 

Historija je tako ispisana, s obzirom na to da će Antwerp po prvi put igrati u grupnoj fazi elitnog fudbalskog takmičenja. 

Dakle, ovo je spisak 32 kluba koja će se naći u sutrašnjem žrijebu: AEK, Antwerp, Arsenal, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern, Benfica, Braga, Celtic, Crvena zvezda, Borussia Dortmund, Feyenoord, Inter, Galatasaray, Lazio, RB Leipzig, Lens, Manchester City, Manchester United, Milan, Napoli, Newcastle, PSG, Porto, PSV, Real Madrid, Real Sociedad, RB Salzburg, Sevilla, Shakhtar Donetsk, Union Berlin i Young Boys. 

Naravno, klubovi koji su ispali u play-offu Lige prvaka, takmičenje će nastaviti u grupnoj fazi Evropske lige. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, play-off, revanš utakmice:

AEK - Antwerp 1:2;
Copenhagen - Rakow 1:1;
PSV - Rangers 5:1. 

Top Komentari

K79
Briši Aek bolan jbt nema članka a da se ne provalite
1 0
Delegat
Sto ne kazete ko je taj lose postavljeni golman
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi