Čeka li Velež paklena noć u Atini: Koliko će biti navijača na sutrašnjoj utakmici?

Meč se igra na Olimpijskom stadionu

Čeka li Velež paklena noć u Atini: Koliko će biti navijača na sutrašnjoj utakmici?

E. Čaušević

Velež sutra očekuje revanš utakmica drugog pretkola Konferencijske lige u Atini protiv AEK-a.

Rođeni su u glavni grad Grčke doputovali danas, a večeras su odradili posljednji trening pred sutrašnju utakmicu protiv AEK-a.

Velež je u prvoj utakmici sve iznenadio odličnom predstavom jer je mostarski klub nakon preokreta uspio da pobijedi na Grbavici sa 2:1. U AEK-u su smatrali da neće imati težak posao u ovom dvomeču, ali su se itekako prevarili.

Igrači Veleža su maksimalno fokusirani doputovali u Atinu i sigurno je da će sutra dati maksimum da pokušaju sačuvati prednost iz prve utakmice i izboriti treće pretkolo što bi zaista bio odličan rezultat.

No, jasno je da Rođene u sutrašnjoj utakmici očekuje itekako težak posao i velika borba protiv AEK-a koji će sigurno krenuti veoma ofanzivno i agresivno od prve minute.

Ova utakmica igra se na Olimpijskom stadionu u Atini gdje AEK inače igra svoje utakmice. Grci su poznati po tome što prave fantastičnu atmosferu na tribinama što stvori dodatni pritisak za protivnika.

Međutim, igrači Veleža sutra ne bi trebali imati problema s atmosferom. Tribine i teren na ovom stadionu dijeli atletska staza što itekako utiče na "huk" koji dolazi s tribina.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kapacitet ovog stadiona je skoro 70.000 gledatelja, a kako pišu grčki mediji sutra će na tribinama biti između 7.000 i 10.000 navijača AEK-a što je jasno da atmosfera neće biti baš užarena kao što je to slučaj u Grčkoj.

Zbog toga je AEK počeo praviti dosta manji stadion jer je jasno da je kapacitet na Olimpijskom stadionu zaista prevelik za ovaj klub, te njihov novi stadion neće imati atletsku stazu što će itekako pridonijeti boljoj atmosferi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1601834469
Ne trebaju im navijaci bice 5:0 za domace
0 20
EmirEmir111
Sretno Velez, ponos cijele Bosne i Hercegovine
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi