Inter je mnogo očekivao od mladog francuskog reprezentativca, no poslao ga je na četvrtu posudbu
FOTO - EPA

Agoume u Sevilli

Inter je mnogo očekivao od mladog francuskog reprezentativca, no poslao ga je na četvrtu posudbu

Adnan Beganović

Lucian Agoume će karijeru nastaviti u Sevilli. Inter ovog mladog francuskog veznjaka tako šalje na četvrtu posudbu, a Sevilla će imati pravo na kraju sezone otkupiti njegov ugovor.

Mladi reprezentativac Farncuske, Lucien Agoume, napustio je redove aktuelnog lidera Serije A, Intera.

Naime, Agoume je u aktuelnoj sezoni imao samo jedan zvanični nastup za Inter, pa njegov odlazak nije nikakvo izneđanje.

Karijeru će kao posuđen igrač nastaviti u Sevilli, kojoj ne cvjetaju ruže u ovoj sezoni i nalazi se u donjem dijelu tabele, te je očekuje borba za ostanak u španskoj eliti.

Inače, Agoume je u Inter stigao 2019. godine iz Sochauxa u transferu vrijednom 3.5 miliona eura, a čelnici talijanskog kluba su od njega očekivali velike stvari, ali mladi defanzivni veznjak se nije uspio izboriti za svoje mjesto u timu.

Oglasi

Ukupno je za prvi tim Intera odigrao četiri utakmice, a od svog dolaska u Inter veći dio vremena je provodio na posudbama.

Od ljeta 2020. do ljeta 2021. je boravio na posudbi u Speziji, da bi zatim narednu sezonu odradio na posudbi u Brestu. Prošlu sezonu je odigrao za Troyes, da bi se ljetos vratio u Inter.

Ipak, nije se uspio nametnuti pa je danas i službeno ozvaničen njegov transfer, odnosno nova posudba, ovaj put u Sevillu.

Španski klub prema dogovoru ima pravo na kraju sezonu otkupiti njegov ugovor za osam miliona eura, dok je Inter pak zadržao pravo prvootkupa iz Seville.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dodajmo da se Sevilla trenutno nalazi na 16. mjestu tabele sa 16 bodova. Bod manje ima Cadiz na 18. mjestu, koje znači odlazak u niži rang.

Za vikend se Sevilla ugostiti Alavaes i na ovom meču bi mladi francuski veznjak trebao debitovati.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi