Aguero nije htio da završi karijeru, ali otkriveno ko ga je uvjerio da to uradi

Zbog srčanih problema

Aguero nije htio da završi karijeru, ali otkriveno ko ga je uvjerio da to uradi

E. Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero krajem prošle godine saopštio je da je primoran da završi svoju igračku karijeru.

Aguero je ljetos potpisao za Barcelonu u koju je stigao kao slobodan igrač, ali je uspio da odigra tek nekoliko utakmica za Katalonce.

U meču protiv Deportivo Alavesa koji se igrao krajem oktobra je u finišu prvog poluvremena izašao s terena kada se požalio da teško diše, a pregledi su kasnije pokazali da Aguero ima srčanih problema.

Doktori su nekoliko sedmica pratili njegovo stanje, te su mu nakon toga poručili da je najpametnije da završi svoju karijeru.

Takva odluka je Agueru teško pala, a to je pokazao i na press konferenciji na kojoj je saopštio odluku o završetku karijere jer nije mogao sakriti svoje suze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, katalonski Sport je objavio da Aguero do posljednjeg trenutka nije znao šta da uradi. Argentinac nije htio da na takav način završi karijeru i htio je da nastavi igrati, ali se to nije desilo.

Sport piše da je njegova majka tu odigrala ključnu ulogu i da je ona jedina uspjela da ga uvjeri da završi karijeru jer je tako najbolje za njegovo zdravlje. Na kraju je Aguero poslušao svoju majku i okačio kopačke o klin, te sada uživa s porodicom u preranoj, ali zasluženoj penziji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
A Erikson bi jos igrao,ne zahvalni danac.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi