Odbio da igra danas za svoj klub jer želi da ga prodaju Manchester Unitedu

Antony odlučan da napusti Ajax

Odbio da igra danas za svoj klub jer želi da ga prodaju Manchester Unitedu

E. Čaušević

Fudbaleri Ajaxa igraju danas u gostima protiv Sparte Rotterdam u okvriu trećeg kola nizozemske Eredivisie.

Ajax je nakon dva kola ostvario maksimalan učinak, dok je Sparta veoma loše otvorila sezonu i ima samo jedan osvojen bod.

Jasno je da je klub iz Amsterdama danas veliki favorit, ali će biti znatno oslabljen jer trener ovog tima Alfred Schreuder neće moći računati na svog ponajboljeg fudbalera Antonyja.

Brazilac se nije našao u konkurenciji za današnji meč i iz kluba su objavili da je to odluka trenera, ali mnogima je jasno da Antony odbija da igra jer želi da Ajax prihvati ponudu Manchester Uniteda.

Antony se već neko vrijeme nalazi na meti Uniteda s kojim je dogovorio sve uslove ugovora, ali Ajax mu pravi problem jer ne žele da prihvate ponudu s Old Trafforda.

Manchester United nudi oko 85 miliona eura za Antonyja što je ogroman novac i Brazilac je jasno poručio da želi da ga Ajax pusti da ide jer je jasno da je to za njega transfer karijere.

Oglasi

Koliko je odlučan da napusti klub pokazao je ove sedmice kada je propustio nekoliko treninga i poručio je treneru da ne želi da igra i da mu je jedini cilj da napusti klub i ide u United.

Nizozemski mediji su potvrdili da je Antony odbio da igra danas protiv Sparte, ali u klubu i dalje ne žele da ga prodaju. Na taj način klub pokušava da od United izvuče još više novca i čekaju novu ponudu s Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovaj 22-godišnjak je u Ajax stigao iz Sao Paula prije dvije godine za 16 miliona eura i pokazao se kao veliko pojačanje.

S Ajaxom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a ukoliko čelnici kluba iz Amsterdama odluče da ga prodaju ovog ljeta jasno je da će zaraditi ogroman novac, ali i ostati bez ponajboljeg igrača.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi