Ovaj čovjek je zadnja nada navijačima Ajaxa: Tahirović ima novog trenera!
FOTO: AFC Ajax

Posrnuli velikan teško diše

Ovaj čovjek je zadnja nada navijačima Ajaxa: Tahirović ima novog trenera!

Samir Mlaćo

Nizozemski Ajax u velikoj je krizi, a jučer su poslije poraza sa čak 5:2 od PSV, ostali i bez trenera.

Pali su popularni Kopljanici na posljednje tablice, što je rezultat kakav ne pamte ni najstariji navijači ovog kluba.

Alarmi su već odavno upaljeni, a brzo je pronađen novi trener.

Radi se o bivšem igraču i treneru ovog kluba Johnu Vant Schipu. On je devet godina nosio dres Ajaxa, a kao trener je na početku radio sa mlađim kategorijama u Ajaxu.

Kasnije je bio trener u stručnom štabu prvog tima i dobro poznaje sam rad kluba. Okušao se i u Meksiku, te Austriji i nogometnoj reprezentaciji Grčke.

Oglasi

Dogovoreno je da će Ajax voditi sada do kraja ove sezone, a zatim sjesti na klupu tehničkog menadžera. Svi se nadaju da će 'probuditi' ekipu i donijeti bolje dane za klub.

Podsjetimo, cijenu loših rezultata već su platili sportski direktor Sven Mislintat te trener Maurice Steijn.

Ajax nakon osam utakmica ima samo pet bodova i posljednjeplasirana je momčad lige. Dva boda više imaju Utrecht i Volendam.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Dres kluba iz Amsterdama nosi između ostalih bh. reprezentativac Benjamin Tahirović.

On je stigao iz Rome, ali definitivno se nije nadao da će zateći pravi haos, no sigurno sa saigračima vjeruje da za klub dolaze bolji dani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi