Ajax dominirao, dvojica zabila hat-trick, gol razlika +50

Rijetko viđen meč u Amsterdamu

Ajax dominirao, dvojica zabila hat-trick, gol razlika +50

Teme:

Ajax je u 16. kolu Eredivisije na svom terenu deklasirao Graafschap sa čak 8:0 i tako nastavio potjeru za prvoplasiranim PSV-om.

Već nakon prvog poluvremena, Ajax je vodio sa 3:0 golovima Tadića, Mazraouija i Ziyecha u 18. 25. i 32. minuti.

U nastavku je uslijedio šou koji u 62. minuti otvara Ziyech, a tri minute kasnije Blind pogađa za 5:0. Igrao se 69. minut kada je sjajni Marokanac Ziyech kompletirao svoj hat-trick pogodivši za 6:0, da bi do kraja utakmice do hat-tricka stigao i Blind koji je pogađao u 75. i 90. minuti.

Ajax je ostao na drugom mjestu sa dva boda manje od vodećeg PSV-a (45 > 43), ali je značajno popravio gol razliku koja sada iznosi impresivnih 57:7.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Interesantno, i vodeći PSV nakon 16 odigranih utakmica ima identičan broj datih i primljenih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi