Ajax doveo pojačanje iz Ajaxa
Foto: Ajaxct.co.za

Traore se uskoro priključuje prvom timu

Ajax doveo pojačanje iz Ajaxa

Teme:

Ajax neće mirovati ove zime, to je već jasno. Danas su se pojavile vijesti da je Ajax već dogovorio transfer štopera Boce Juniors Lisandra Magallana, ali i da je zainteresovan za Zvezdinog omladinca Jočića.

Sada je jasno i da je Ajax dogovorio još jedan transfer i to onaj mladog napadača iz Burkine Faso Lassine Traorea.

Lassina Traore stiže u redove Ajaxa iz Ajax Cape Towna. Riječ je o 17-godišnjaku koji će u januaru napuniti 18 godina, a prvom timu holandskog velikana će se pridružiti tokom pauze i priprema u SAD-u.

Ovaj mladi napadač je sa "pravim" Ajaxom trenirao još u martu ove godine i upravo je tada impresionirao čelnike holandskog velikana koji su odlučili dovesti ga u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Inače, Ajax Cape Town je južnoafrička podružnica Ajaxa, a holandski klub je i većiniski vlasnik ove "tvornice talenata".

Promo

Top Komentari

Babo
Mijenjaj naslov da se ne uhvate ostali hahahha
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi