Huligani opet prijete, upravi kluba pao mrak na oči nakon večerašnje poruke: "Vidimo se sutra"

Spremni da ponvoe incidente

Huligani opet prijete, upravi kluba pao mrak na oči nakon večerašnje poruke: "Vidimo se sutra"

Edmir Škorić
Teme:

U nedjelju su huligani Ajaxa isprovocirali prekid derbija protiv Feyenoorda, a sve s ciljem da "očiste" svoj tim. Žele ostavke, spremni su nastaviti sa svojom borbom.

Ajax je gubio 0:3 od Feyenoorda u nedjelju, ali je utakmica prekinuta zbog nastupa domaćih huligana. Razočarani očajnom igrom nogometaša, ali i načinom na koji se rukovodi klubom u posljednje vrijeme, odlučili su uzeti stvari u svoje ruke i krenuti sa pravljenjem štete samo kako bi natjerali vodeće ljude da napuste svoje pozicije.

Prekinuta utakmica Ajax - Feyenoord nastavlja se sutra u 14 sati i to od 56. minute i pred praznim tribinama. Međutim, huligani su dan prije objavili još jednu prijeteću poruku.

"Prvi korak je napravljen prošle nedjelje, nastavljamo slučajnim redosljedom, sve dok još ljudi ne bude otpušteno. Vidimo se sutra u 13h u Johan Cruijff Areni", stoji u objaqvi.

Oglasi

Sportski direktor Sven Mislintat je napustio klub, odnosno on je smijenjen nakon svih dešavanja.

To je ishod višesatnih razgovora koji su održani na stadionu nakon prekida utakmice, Ajax je prvo komunicirao da se radi o sporazumnom raskidu ugovora, no kako se Mislintat nije htio pomiriti s time, uprava ga je odlučila smijeniti i potjerati iz kluba.

Navijači Ajaxa sada očekuju da tim napuste i Pier Eringa, Georgette Schlick, Annette Mosman, Maurits Hendriks i Jan van Halst. Radi se o članovima izvršnog odbora Ajaxa.

Nizozemski velikan mogao bi vrlo lako da doživi velike promjene u narednom periodu jer teško da će čelnici kluba dugo izdržati pod pritiskom najvatrenijih navijača koji su izgubili strpljenje.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax je trenutno tek 14. na tabeli, pošto ima samo pet bodova nakon četiri odigrana meča. PSV i AZ koji su na vrhu tabele imaju čak 10 bodova više.

Uz to, Kopljanici su očajno otvorili grupnu fazu Evropske lige, pošto su kod kuće poraženi od Marseillea s 3:2 iako su vodili 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi