Prava sramota u Nizozemskoj: Huligani definitivno prekinuli jedan od najvećih derbija
Foto - EPA

Meč završen nakon 55 minuta

Prava sramota u Nizozemskoj: Huligani definitivno prekinuli jedan od najvećih derbija

Midhat Šljivak

Meč Ajaxa i Feyenoorda definitivno je prekinut nakon divljanja huligana. Nakon prekida od 20-ak minuta u prvom poluvremenu, navijači Ajaxa su i u nastavku ubacivali baklje u teren, pa je sudija Serdar Gozubuyuk uz konsultacije s organizatorima prekinuo meč.

Ajax i Feyenoord danas su trebali odigrati prvenstveni derbi. Više od 50.000 ljudi došlo je na Johan Cruyff Arenu kako bi gledali utakmicu, no većina ih je razočarana otišla kući.

Razlog su Ultrasi amsterdamskog velikana koji su prekinuli meč ubacivanjem dimnih bombi i baklji u teren. To su učinili dva puta i meč je sudija uz konsultacije s organizatorima prekinuo.

Prvi prekid se desio krajem prvog poluvremena. Trajao je 20-ak minuta i po povratku je došlo upozorenje da se ovakvi ispadi neće tolerisati.

Oglasi

Međutim, upozorenje nije djelovalo na navijače Ajaxa. Oni su početkom drugog dijela ponovo ubacili dimne bombe i meč je potom definitivno prekinut.

Nisu se huligani zadovoljili prekidom utakmice. Došli su potom na glavni ulaz i počeli su uništavati sve ispred sebe. Pogledajte ove scene haosa.

Susret će vjerovatno biti registrovan rezultatom 3:0 u korist Feyenoorda koji je na terenu danas potpuno razbio Kopljanike.

Poveli su već u devetoj minuti pogotkom Tomasa Gimenez, a isti igrač je u 18. povećao na 2:0. Treći gol viđen je u 37. minuti. Gimenez je ovog puta asistirao, a Igor Paixao je pogodio za 3:0.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/stadion-taranto-huligani/458113[/twitter]

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax bi zbog ovog prekida mogao snositi žestoke posljedice. Definitivno će nekoliko utakmica igrati bez publike, a mogli bi ostati i bez bodova.

Ovaj tim je u teškoj krizi na početku sezone. Iz pet kola osvojeno je samo pet bodova i zbog toga su navijači veoma bijesni. Reakciju su pokazali danas i uskoro se trebaju očekivati brojne promjene.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Opet srbi prave probleme
2 0
velaMo
da li se oglasio Dick Advocaat, da pojasni gdje je ovima mjesto ili su ovo ubačeni elementi s istoka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi