Ajax iz Barce dobija veliki broj fudbalera

Dolaze na posudbe

Ajax iz Barce dobija veliki broj fudbalera

Midhat Šljivak

Barcelona i Ajax dogovorili su nedavno saradnju koja bi mogla biti izuzetna za obje strane.

Katalonski i holandski velikani imaju odličnu saradnju, a posljednji transfer koje su obavili je dolazak Frenkieja de Jonga u Barcu za 75 miliona eura.

Međutim, u narednom periodu još neki igrači Ajaxa bi mogli preseliti u redove Barce. Najveća želja španskog prvaka je čudesni štoper Matthijs de Ligt, a put Nou Campa bi mogao i golman Andre Onana.

U saradnji koju su potpisali oba tima bi imala međusobne olakšice u angažovanju fudbalera.

Barcelona bi u tom slučaju imala prednost u kupovini igrača holandskog kluba, dok bi iz Barce pojedini igrači išli na posudbu u Ajax.

Ajax je tu saradnju već odlučio da iskoristi, pa bi veliki broj mladih fudbalera već tokom ljeta trebao otići u Amsterdam.

Alex Collado je jedan od prvih za koje je holandski tim pitao, ali nije i jedini. Moguće je da će dres Ajaxa obući Oriol Busquets, Jean-Clair Todibo, Juam Miranda, te Monchu ili Chumi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovakav vid saradnje je svakako veoma interesantan. Ajax ima odličnu "fabriku" igrača, Barcelona također i sigurno će saradnja donijeti obostrano zadovoljstvo.

Ajax je već imao velike koristi jer im je Barca za De Jonga platila 75 miliona eura, a cifra od 60 miliona bi trebala da se isplati za De Ligta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi